IT

Halvparten er for DLD

BRÅK I SIKTE: Arbeiderpartiet mot røkla, med et splittet Høyre på både gjerdet og vippen. Det er kort fortalt den parlamentariske situasjonen idet krangelen om datalagringsdirektivet og et mulig EØS-veto når Stortinget.
BRÅK I SIKTE: Arbeiderpartiet mot røkla, med et splittet Høyre på både gjerdet og vippen. Det er kort fortalt den parlamentariske situasjonen idet krangelen om datalagringsdirektivet og et mulig EØS-veto når Stortinget. Bilde: Illustrasjon, Simen Håkonsen
5. mai 2010 - 07:35

Halvparten av de spurte i en meningsmåling støtter innføring av EUs datalagringsdirektiv. Tre av ti er mot, mens to av ti sier de ikke vet.

Målingen er utført av Synovate for tidsskriftet Minerva.

Les også: Dette bør du vite om DLD

61% for blant Ap-velgere

Blant partiene på Stortinget er det kun Arbeiderpartiet som støtter direktivet. Høyre skal debattere datalagringsdirektivet under sitt landsmøte til helgen. De andre partiene går mot EU-direktivet.

Blant Ap-velgerne sier 61 prosent ja til datalagringsdirektivet, mens 27 prosent sier nei. Også blant spurte som sier de ville stemt Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre er det flertall for datalagringsdirektivet.

I befolkningen som helhet sier 51 prosent ja, 31 prosent nei og 18 prosent sier de ikke vet.

TU mener: Nei til EU-direktivet, ja til datalagring

Håper på mer debatt

Stortingsrepresentant Arve Kambe i Høyre sier at undersøkelsen er «overraskende og gode nyheter». Han sier at nei-siden har dominert debatten om datalagringsdirektivet, mens tilhengerne har vært relativt usynlige.

– Jeg tror denne undersøkelsen kan få flere av tilhengerne til å melde seg på i debatten, sier Kambe til Klassekampen.

Datalagringsdirektivet ble vedtatt i 2006 og skulle opprinnelig ha vært innført i nasjonale lovverk i mars i fjor. Direktivet pålegger alle statene å lagre data om tidspunkt og adresse knyttet til all telekommunikasjon i minimum seks måneder og maksimum 24 måneder. (©NTB)

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.