ELBIL

Halvparten av de nye bilene i USA skal være nullutslippsbiler

President Joe Biden kunngjør i dag nye utslippsmål for biler. Innen 2030 skal halvparten av alle nye biler være nullutslippsbiler.

Mindre enn 2 prosent av bilene som selges i USA, er elbiler, ifølge det internasjonale energibyrået IEA.
Mindre enn 2 prosent av bilene som selges i USA, er elbiler, ifølge det internasjonale energibyrået IEA. Illustrasjonsfoto: Colourbox
5. aug. 2021 - 12:30

Joe Bidens plan innebærer en innstramming etter at foregående president Donald Trump løsnet på en rekke miljøkrav og reguleringer.

Ifølge en kunngjøring fra Det hvite hus undertegner Biden presidentordren om utslippsmål i dag, torsdag. Nullutslippskjøretøyer omfatter både elektriske biler og hybridbiler.

De tre store bilprodusentene i USA – Ford, General Motors og Stellantis (Chrysler) – støtter initiativet, og det samme gjør bilarbeiderforbundet United Auto Workers (UAW).

Selv om storsuksessen Tesla er et amerikansk produkt, ligger USA etter når det gjelder elektriske biler. Mens 10 prosent av bilene som selges i Europa er elektriske, er mindre enn 2 prosent elektriske i USA, ifølge det internasjonale energibyrået IEA.

I Norge valgte 9 av 10 som kjøpte nybil i juli, elbil eller hybrid.

Bare 4 prosent av de som svarte i undersøkelsen er klare på at de skal kjøpe elbil neste gang. Blir det da den amerikanske Model Y?
Les også

Amerikanerne fortsatt skeptiske til elbiler – her er årsakene

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.