OFFSHORE

Halv milliard til Aker-bedrift

Aker Stord, som er en del av Aker Maritime-konsernet, skal prosjektere, anskaffe og bygge en modul på 800 tonn som skal plasseres på Troll C. Kontrakten omfatter også arbeid på sokkelen med installasjon av modulen, i tillegg til å modifisere det nåværende prosessanlegget på Troll C.

Fram Vest ligger i produksjonstillatelse 090, om lag 20 kilometer nord for Troll C-plattformen i Nordsjøen. Vanndypet er på 360 meter. Fram Vest vil bli utbygd med to brønnrammer à fire brønner på havbunnen. Brønnrammene vil bli koblet til Troll C-plattformen med to strømningsrør (en dedikert gassinjeksjonsrørledning og en rørledning for produksjon) og en kontrollkabel.

Brønnstrømmen fra Fram Vest vil bli ført til en ny trefaseseparator på Troll C. Olje og gass vil bli ført via nye fiskale målestasjoner til det nåværende Troll C-anlegget for videre prosessering.

Produksjonsstart er oktober 2003. Topproduksjonen vil være på mer enn 60.000 fat olje pr. dag. Samlede investeringer for utbyggingen er anslått til 4 milliarder kroner. Totale utvinnbare reserver i Fram Vest er anslått til 106 millioner fat olje og 8 milliarder kubikkmeter gass.

Rettighetshaverne i produksjonstillatelse 090 er Hydro (operatør) med 25%, ExxonMobil med 25%, Statoil med 20% og SDØE/Petoro (Statens Direkte

Økonomiske Engasjement) med 30%.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.