Hæhre satser på ombruk av arbeidsklær

Hittil er det samlet inn et hundretalls fullt brukbare plagg fra Hæhres prosjekter. Klærne får nå et nytt liv.

Fv. Stian Solbakken (TESS Vikersund), Ola Petter Hagen (Hæhre), Madelen Mørk Frydenlund (Hæhre) og Lillann Skatvedt (TESS Vikersund).
Fv. Stian Solbakken (TESS Vikersund), Ola Petter Hagen (Hæhre), Madelen Mørk Frydenlund (Hæhre) og Lillann Skatvedt (TESS Vikersund). Foto: Tor Kleiven/Hæhre Entreprenør
30. nov. 2023 - 13:22

Hæhre Entreprenør og TESS Vikersund startet i april et pilotprosjekt for innsamling og ombruk av arbeidsklær fra Hæhres prosjekter. Hittil er det samlet inn et hundretalls fullt brukbare plagg fra Hæhres prosjekter, og klærne får nå et nytt liv. Sammen med leverandør Mascot Workwear er det utviklet en løsning i nettbutikken SmartStore, hvor man kan velge mellom nytt fra leverandør eller brukt tøy fra eget lager.

Klærne i ombruksprosjektet får egen logo. <i>Foto:  Tor Kleiven/Hæhre Entreprenør</i>
Klærne i ombruksprosjektet får egen logo. Foto:  Tor Kleiven/Hæhre Entreprenør

Bærekraft, mangfold og inkludering

– I prosjektene våre har vi samlet inn brukte arbeidsklær, mens TESS Vikersund har stått for all logistikk fra prosjekt og til TESS, forteller fagleder Ola Petter Hagen i Hæhre Entreprenør i en pressemelding. Han er ansvarlig for arbeidsklær i selskapet.

– Henvendelsen fra Hæhre om mulighet for ombruk av arbeidsklær og re-salg av dette var veldig spennende. Alle arbeidsklær blir gjennomgått og kontrollert. Lommer blir tømt, plagget blir sjekket for skader og sendt til rensing. Rensing blir utført hos ASVO Modum, som er en virksomhet med tilrettelagt arbeid. Eventuelle reparasjoner blir utført av Moving Mamas, en virksomhet som legger til rette for at innvandrerkvinner skal komme i arbeid. Dermed er vi også med å legge til rette for mangfold og inkludering, sier kundeansvarlig Stian Solbakken i TESS Vikersund i meldingen.

– Mangfold og inkludering er viktige elementer i vårt fokus på sosial bærekraft. Ombruk av arbeidsklær er bra både for lommeboka og miljøet. Sammen med TESS har vi funnet en god løsning for ombruk av arbeidsklær som også legger til rette for mangfold og inkludering, forteller Madelen Mørk Frydenlund, fagleder bærekraft i Hæhre Entreprenør.

Mellom ni og ti kilometer tunnelløp var ferdig drevet i i Rogfastprosjektet 19. februar 2024.
Les også

E39 Rogfast: Rekordtunnelen skal leve i hundre år

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.