PROSJEKTER

Hæhre gikk på regnskapssmell etter dommen i Fellesprosjektet

Konsernet tok tapet i første kvartal, og driftsresultat etter nedskrivning ble minus 115 millioner kroner.

BetonmastHæhre tapte saken mot Vegvesenet etter oppgjøret for E6 Fellesprosjektet ved Mjøsa, men vil trolig anke dommen.
BetonmastHæhre tapte saken mot Vegvesenet etter oppgjøret for E6 Fellesprosjektet ved Mjøsa, men vil trolig anke dommen. Foto: BetonmastHæhre
28. mai 2019 - 10:14

BetonmastHæhre fikk et underliggende driftsresultat på 102 millioner kroner i første kvartal i år, sammenlignet med 64 millioner kroner i tilsvarende kvartal 2018.

Etter kvartalets slutt mottok selskapet dom i den såkalte FP3-saken på E6 Fellesprosjektet ved Mjøsa, knyttet til sluttoppgjør etter gjennomføring av entreprisen FP3. Basert på dommen, har selskapet har valgt å innta en nedskrivning i regnskapet for første kvartal på 217 millioner kroner, noe som ledet til et underskudd i kvartalet, skriver selskapet i en pressemelding.

– Resultatet i første kvartal er preget av en nedskrivning på 217 millioner kroner relatert til FP3-saken mot Statens vegvesen. Justert for denne nedskrivningen viser tallene en stabil positiv drift sammenlignet med året før, sier konsernsjef Svein Hov Skjelle i BetonmastHæhre i meldingen.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

115 millioner minus

Driftsresultat etter nedskrivning som følge av mottatt dom i FP3-saken ble minus 115 millioner kroner.

Vis mer

Justert for FP3-nedskrivningen viste anleggsvirksomheten en stabil utvikling sammenlignet med første kvartal 2018 med en driftsmargin på 1,9 prosent. Byggvirksomheten ved Betonmast fikk en driftsmargin på 2,8 prosent. Begge virksomhetene hadde godt prosjekttilfang i kvartalet. Konsernets samlede ordrereserve var på 11,4 milliarder kroner per 31. mars, heter det i meldingen.

Den aktuelle dommen gjaldt et omfattende og komplekst sluttoppgjør etter gjennomføringen av entreprisen FP3. FP3 er en av tre kontrakter for utbygging av ny firefelts E6 og dobbeltsporet jernbane fra Minnesund til Kleverud langs Mjøsa. Bane NOR SF og Statens vegvesen var i felleskap byggherre i prosjektet.

Kontrakten ble inngått i mai 2012, og prosjektet ble sluttført i 2016. Retten tok stilling til en uenighet mellom partene på om lag 750 millioner kroner ekskl. mva. Dommen ga i liten grad Hæhre Entreprenør medhold.

– Vi er skuffet over dommen som vi mener er feil. Vi har i liten grad fått gjennomslag for våre synspunkter, og dommen vil sannsynligvis ankes, sier Skjelle i meldingen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.