MOBIL

Hack forbedrer Sensation-kameraet

Klar kvalitetsforskjell på videoer og bilder med modifisert kameraprogramvare.

21. mars 2012 - 18:00

Mange Android-brukere velger å roote telefonen sin for å få utvidet kontroll over både programvaren og maskinvaren i telefonen sin. Og et spesifikt eksempel på hva du kan oppnå her kommer fra XDA-Developers-brukeren NODO-GT, som har snekret på kameraprogramvaren i HTC Sensation og gitt ut HQ Sensation Camera for ICS. 

LES OGSÅ: Nå kan du låse opp HTC Sensation

Minsker kompresjonen

HQ Camera for ICS kan installeres på Sensation-modeller med er kort fortalt en mod som minsker kompresjonen som vanligvis gjøres av kameraprogramvaren i telefonen.

For eksempel er den originale maksgrensen for stillbilder satt til 2 MB. Etter modifiseringen er det ikke lenger noen maksgrense, så du får ut så godt som alle detaljene kamerakomponentene er i stand til å fange opp.

Mens de aller første versjonene var stillbildesentrert er det videofunksjonaliteten som har fått gjennomgå i de nyeste versjonene av modden (v.1.1 og nyere). Her har bitraten på 1080p-video blitt doblet fra 10 mbps til 20 mbps. 

Ulempene

Nå er det ikke slik at mobilprodusentene legger inn disse sperrene bare for moro skyld - det er gjort for å gi filene en håndterlig størrelse.

Selv med originalvideoen skal det ikke lange filmsnutten til før du lander på mange hundre MB, og når stillbilder med mange detaljer fort kan komme opp i over 5 MB får du fort behov for et nytt minnekort (som heldigvis ikke koster store summene i dag).

I tillegg til at du fort kan få kapasitetsproblemer vil det også ta lenger tid å skrive bildefilene til minnekortet eller internminnet i telefonene, noe som gir økt nedetid mellom eksponeringene dine.

Det stopper ikke moddegjengen fra å videreutvikle konseptet - neste mål er å doble 1080p-bitraten enda en gang, slik at du altså lander på 40 mbps.

Mer info om HQ Camera for ICS finner du hos XDA-Developers. Der finner du også sammenligningsbilder tatt før og etter modifikasjonen. 

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.