DRIFT OG VEDLIKEHOLD

Gudbrandsdalen: Lokal entreprenør skal brøyte flere hundre kilometer riksvei i fem år

Stian Brenden Maskinservice fra Dovre vant konkurransen om å drifte 500 kilometer riks- og europaveier fra Lillehammer i sør til fjellovergangene i nord og vest. 

22. apr. 2020 - 13:24

Kontrakten som entreprenørfirmaet Stian Brenden Maskinservice har inngått med Statens vegvesen, omfatter drift og vedlikehold av:

  • E6 Vingrom-Hjerkinn
  • E136 Dombås-Bjorli
  • Riksvei 15 Otta-Strynefjellet

Til sammen er dette cirka 500 kilometer.

Kontraktsperioden for de to førstnevnte strekningene er 2020-2025, mens riksveg 15 kommer inn fra 2021, skriver Vegvesenet i en pressemelding.

Stian Brenden Maskinservice vant den store driftskontrakten i konkurranse med to andre firmaer.

– Etter innspill fra entreprenørbransjen selv, valgte vi i denne kontrakten andre tildelingskriterier enn bare laveste pris, som har vært vanlig til nå. I tildelingen av denne kontrakten telte oppdragsforståelse og gjennomføringsevne 30 prosent og pris 70 prosent. Stian Brenden var best både på pris og oppdragsbeskrivelse i forhold til sine konkurrenter, sier seksjonssjef Asbjørn Stensrud i Statens vegvesen Drift øst, i meldingen.

Kontrakt for små og mellomstore entreprenører

Oppdraget som Stian Brenden har fått tildelt, omfatter drifts- og vedlikeholdsoppgaver på riks- og europaveger med tilhørende gang- og sykkelveger, sideanlegg, sideområder, utstyr og installasjoner i Lillehammer, Øyer, Ringebu, Sør-Fron, Nord-Fron, Sel, Dovre, Lesja, Skjåk, Lom og Vågå kommuner.

 – Dette er ei stor driftskontrakt med blant annet flere krevende fjelloverganger. Når det er sagt, er dette ei type kontrakt som passer for små og mellomstore norske entreprenører, sier Stensrud. Han påpeker at det er viktig for rekrutteringa til driftsfaget og at det skaper lokale arbeidsplasser.

God lokalkunnskap

Stian Brenden Maskinservice starter driftsoppdraget for Statens vegvesen i Gudbrandsdalen 1. september 2020.

– Vi ser fram til samarbeidet med Stian Brenden og hans folk. De har god lokalkunnskap om vegnett og værforhold i Nord-Gudbrandsdalen samtidig som de fra tidligere oppdrag er godt kjent med forholdene på de øvrige vegene i driftsområdet, sier seksjonssjef Asbjørn Stensrud.

 
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.