KARRIERE

Gründerpenger til deg

VENTER PÅ DEG: Dersom du har det rette teknologiprosjektet så lokker Alliance med ferske venturekroner.
VENTER PÅ DEG: Dersom du har det rette teknologiprosjektet så lokker Alliance med ferske venturekroner.Bilde: Colourbox
Trond Heggelund
8. des. 2006 - 08:04

Pengetrillere for teknologiselskaper

  • Alliance Venture består av partnerne Jan-Erik Hæreid, Bjørn Chistensen og Erling Maartmann-Moe.
  • Ventureselskapet ble startet i 2001 og har ni bedrifter i sitt første fond, hvorav to allerede er solgt til internasjonale aktører - Net4Call til Oracle, og Falanx til ARM.

I en stor reportasje 1. desember så Teknisk Ukeblad på hvor og hvordan du kan få venturepenger eller risikokapital til gründerprosjekter.

Nå melder Alliance Venture at deres andre såkornfond, Polaris, har fått inn tilstrekkelig nok kapital. Fondet er ett av fire landsomfattende såkornfond der staten bidrar med et lån på 50 prosent av kapitalen.

Ble overtegnet

Polaris-fondet ble overtegnet og har hentet inn over 170 millioner kroner i privat kapital, slik at fondet totalt blir på cirka 340 millioner kroner.

Alliance Venture ble valgt som forvaltningsmiljø av Innovasjon Norge i mai. De forteller at det er gjennomført en vellykket kapitainnhenting der kjente bedriftsnavn som Kistefos, Statoil, Statkraft, DnB NOR og Stiftelsen UNI er blant de største investorene.

Teleplan og REC-gründer inne

Fondet har i tillegg en rekke industrielle investorer som Hydro, Teleplan og REC-gründer Reidar Langmo, samt en rekke private investorer.

Over 10 prosent av den private kapitalen kommer fra USA, blant annet fra Pitch Johnson (Asset Management) og Bjørn Erik Borgen.

Les hva du bør satse på

Teknisk Ukeblad har sammen med Computer Science Corporation (CSC) sett inn i krystallkula for å finne ut hvordan det nye IT-året kommer til å bli.

Her er IT-trendene som vil endre din hverdag.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.