KARRIERE

Gründerpenger til deg

Trond Heggelund
8. des. 2006 - 08:04
Vis mer

I en stor reportasje 1. desember så Teknisk Ukeblad på hvor og hvordan du kan få venturepenger eller risikokapital til gründerprosjekter.

Nå melder Alliance Venture at deres andre såkornfond, Polaris, har fått inn tilstrekkelig nok kapital. Fondet er ett av fire landsomfattende såkornfond der staten bidrar med et lån på 50 prosent av kapitalen.

Ble overtegnet

Polaris-fondet ble overtegnet og har hentet inn over 170 millioner kroner i privat kapital, slik at fondet totalt blir på cirka 340 millioner kroner.

Alliance Venture ble valgt som forvaltningsmiljø av Innovasjon Norge i mai. De forteller at det er gjennomført en vellykket kapitainnhenting der kjente bedriftsnavn som Kistefos, Statoil, Statkraft, DnB NOR og Stiftelsen UNI er blant de største investorene.

Teleplan og REC-gründer inne

Fondet har i tillegg en rekke industrielle investorer som Hydro, Teleplan og REC-gründer Reidar Langmo, samt en rekke private investorer.

Over 10 prosent av den private kapitalen kommer fra USA, blant annet fra Pitch Johnson (Asset Management) og Bjørn Erik Borgen.

Les hva du bør satse på

Teknisk Ukeblad har sammen med Computer Science Corporation (CSC) sett inn i krystallkula for å finne ut hvordan det nye IT-året kommer til å bli.

Her er IT-trendene som vil endre din hverdag.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.