BYGG

Gründere vil ha yrende liv utenfor undervannsrestauranten - ber om fiskeforbud

Vil ikke ha synlige fiskebåter og tegner utenfor restauranten Under.

Under har fra starten av ønsket å tiltrekke et yrende liv utenfor restaurantens vindu ved hjelp av blant annet lys, lyd og lukt.
Under har fra starten av ønsket å tiltrekke et yrende liv utenfor restaurantens vindu ved hjelp av blant annet lys, lyd og lukt. Foto: MIR og Snøhetta
23. sep. 2019 - 10:47

Eierne av Norges eneste undersjøiske restaurant, Under på Spangereid ved Lindesnes, har fått politikerne med på at det ikke skal fiskes rett ved restauranten.

Gründerne har søkt om at området like rundt restauranten defineres som et såkalt nullfiskeområde og at det gis redskapsforbud i et større område rundt i Njervefjorden. Lokalpolitikerne støtter søknaden og vil nå sende en anbefaling til Fiskeridirektoratet og Fiskeridepartementet om at de vedtar en forskrift for de foreslåtte restriksjonene.

– Er det noe vi politikere må sørge for, er det at mennesker som ønsker å etablere noe i kommunen, blir godt ivaretatt. Vi tar gjerne imot tyske fiskegjester, men det blir for dumt om de skal ha båtene oppi restauranten og fiske opp fisken som vi ønsker skal være synlig fra Under, sier ordfører Janne Fardal Kristoffersen i Lindesnes kommune til Fædrelandsvennen.

Gründer av den spektakulære restauranten, Gaute Ubostad, sier det ikke har vært problemer med fiskere utenfor de undersjøiske vinduene, men sier at de med et forbud håper å stimulere havet utenfor. Forsker Trond Rafoss ved Norsk Institutt for bioøkonomi har vært med på å utarbeide de maritime planene rundt restauranten. Han er mot bruk av garn og teiner, men ikke fiske med snøre eller stang.

I Farsund, Lyngdal og Lindesnes Fiskarlag er de derimot ikke støttende til fiskeforbudet. De viser til at området er brukt til hummerfiske, garnfiske og fiske med teiner.

– Vi er derfor negative til deres ønske om forbud mot faststående redskap, sier formann Daniel Fjeldskår i fiskerlaget.

Store mengder nedbør skapte en minisjø ved Bakker Bru i Frogn kommune i november i fjor. Noen tok likevel sjansen på å krysse. F
Les også

Flere dystre værrekorder i fjor

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.