KARRIERE

Gründere med pangstart

GRÜNDERE MED GLØD: På kurset Pangstart lærer studenter å skrive en forretningsplan best mulig.
GRÜNDERE MED GLØD: På kurset Pangstart lærer studenter å skrive en forretningsplan best mulig.
Truls Tunmo
8. nov. 2006 - 07:35
Vis mer

Oslo kommune arrangerer nettopp kurset Pangstart i samarbeid med Innovasjon Norge og Akershus fylkeskommune.

Til kurset inviteres seks utvalgte, ferske gründere til å la studenter utarbeide deres forretningsplaner.

Studentene kommer fra Universitetet i Oslo (UiO), Høgskolen i Oslo (HiO), Høgskolen i Akershus (Hiak), Handelshøyskolen BI og Universitetet for miljø- og biovitenskap i Ås (UMB).Konkurranse

Kursdeltagerne skal konkurrere gruppevis om å lage den beste forretningsplanen, men blir ikke premiert med annet enn heder og ære. Det er heller ikke det som er viktig for deltagerne, ifølge Pangstarts prosjektleder Giert von der Lippe.

– Det er deltagelsen på kurset i seg selv som er motivasjonen. Gjennom fem hektiske dager med spennende arbeid og sosiale aktiviteter får deltagerne verdifull erfaring de vi ha stor glede av videre, sier von der Lippe til Aftenposten.Mye forskjellig

Mange ulike forretningsideer var representert i Pangstartkurset. Blant andre fikk fiskestangkanonen FishHunter mye skryt. Anordningen monteres på en fiskestang og skyter kroken av gårde ved hjelp av gass.

Gründer er Arwe Fotland, som ble overrasket over både entusiasme og dyktighet i arbeidsgruppen sin som entusiastisk skrev forretningsplan for oppfinnelsen.

Knallgøy

– Dette er knallgøy. Det gir oss masse erfaring, og det er veldig givende å få jobbe med et virkelig prosjekt. I tillegg blir dette en god oppføring på CV-en, sier kursdeltager Daniel Pinnås fra entreprenørskolen på BI.

Prosjektleder Giert von der Lippe mener det viktigste for kommende gründere er å utarbeide en god forretningsplan.

– En briljant ide er lite verdt hvis man ikke vet hvordan den skal lanseres på markedet. Satt på spissen er for eksempel piggdekk en utmerket oppfinnelse, men produktet vil neppe selge godt hvis man retter seg mot billister i Afrika. Det er viktig å planlegge godt og kjenne det potensielle markedet, sier han.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.