IKT

Gründere med bakkekontakt vant Ingeniørbragden 2003

Teknisk Ukeblads lesere har talt: Årets Ingeniørbedrift 2003 ble Chipcon AS. Selskapet har unngått å bli en døgnflue i IT-boblenes tidsalder.

TRÅDLØST: Chipcon leverer en lang rekke RF-brikker for trådløse anvendelser.
TRÅDLØST: Chipcon leverer en lang rekke RF-brikker for trådløse anvendelser.Bilde: Chipcon

Chipcon ble etablert av tre forskere fra Sintef Elektronikk og kybernetikk i 1996.

I dag har selskapet 63 ansatte som har karret til seg en ledende posisjon på verdensmarkedet.

Positivitet

Nyheten om kåringen som Årets Ingeniørbedrift blir høyt verdsatt blant de smålåtne gründerne Geir Førre, Svein Anders Tunheim og Sverre Dale Moen.

- Vi setter stor pris på at Teknisk Ukeblads lesere har kåret oss til Årets Ingeniørbedrift, sier Sverre Dale Moen.

Det har haglet med positiv omtale av bedriften i år. Dale Moen tror suksessen kanskje kan skyldes at selskapet i tillegg til teknisk og kommersiell suksess, også kan skilte med et svært godt arbeidsmiljø. Alle de 63 ansatte eier aksjer i bedriften.

- Vi er kanskje litt unorske, sier Dale Moen. - Vi har startet utvikling og salg av høyteknologikomponenter ut fra Norge i en tid da de fleste gikk andre veien.

Ledende leverandør

Selskapet har i løpet av syv år blitt en av verdens ledende leverandører av radiofrekvensbrikker for kortholdskommunikasjon i det lisensfrie ISM-båndet (Industrial Scientific Medical).

Chipcons brikker inngår i ulike trådløse anvendelser verden over, i alt fra smarthusløsninger, bilelektronikk via systemer for automatisk måleravlesninger til spill og leketøy.

Chipcon vant TU-avstemmingen klart med 374 stemmer. Stavanger-firmaet Plugging Specialists International kom på andreplass med 236 stemmer. Deltakelsen i årets avstemming var vesentlig dårligere enn i fjor da godt over 2300 avga stemme via våre nettsider tu.no.

Chipcon får overrakt utmerkelsen Årets Ingeniørbedrift 2003 under kursdagene ved NTNU i Trondheim i begynnelsen av januar.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.