OLJE OG GASS

Grønt lys for Statoils navnebytte

Statoil bytter navn til Equinor. Konsernsjef Eldar Sætre presenterer det nye navnet på allmennmøte i Stavanger i mars.
Statoil bytter navn til Equinor. Konsernsjef Eldar Sætre presenterer det nye navnet på allmennmøte i Stavanger i mars. Johansen, Carina
2. mai 2018 - 14:46
Arbeiderpartiet og Senterpartiet får bare støtte fra Rødt når Stortinget torsdag behandler forslaget om å utsette Statoils navnebytte til Equinor.
 

I midten av mars ble det kjent at Statoil ønsker å bytte navn til Equinor. Saken kommer opp på selskapets ordinære generalforsamling 15. mai.

Senterpartiets Marit Arnstad og Arbeiderpartiets Espen Barth Eide foreslo at navnebyttet burde utsettes inntil «saken er redegjort for og drøftet i Stortinget».

- Ikke nødvendig å delta

Slik blir det ikke. Ingen av de øvrige partiene i energi- og miljøkomiteen slutter opp om kravet fra de to partiene. I innstillingen fra energi- og miljøkomiteen vises det dessuten til minimal interesse rundt høringen som ble avholdt om saken. Olje- og energiminister Terje Søviknes (Frp) var alene om å møte fram.

– Flertallet merket seg at ingen andre aktører så det nødvendig å delta på høringen, står det i innstillingen.

Ap og Sp kan imidlertid vente seg støtte fra Rødt, som på gruppemøtet onsdag sluttet opp om forslaget.

 
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.