KLIMA

Greenpeace og Frp i miljøallianse

Mona StrandeMona StrandeJournalist
31. jan. 2008 - 08:41

Det er fullskala rensing av gasskraftverket på Kårstø de mener er uansvarlig pengebruk. Greenpeace og Fremskrittspartiet oppfordrer regjeringen til å bruke pengene mer effektivt, melder NRK.

Negativ til utgifter

- Hovedutgiftene i regjeringens prosjekt på Kårstø er energiutgifter, betong og stål. Pengene burde vært brukt på kunnskapsutvikling, sier miljøpolitisk talsmann i Frp, Ketil Solvik-Olsen til NRK.

Lederen i Greenpeace, Truls Gulowsen, mener regjeringen bør skrinlegge CO 2-fangst og -lagring på Kårstø, for heller å bruke milliardene på utvikling av ny teknologi og kjøp av klimakvoter i utlandet.

De viser begge til at 25 års drift av et renseanlegg maksimalt vil rense 25 millioner tonn CO 2, og koste 17,5 milliarder kroner.

10 mrd. til teknologiutvikling

NRK skriver at de heller vil bruke ti milliarder kroner på utvikling av ny teknologi for CO 2-rensing, -fangst og -lagring.

Fem milliarder kroner vil de bruke på pilotanlegg for CO2-rensing med ulike teknologier. Disse foreslår de at bygges på Kårstø, Melkøya, Statkraft i Tyskland og ved et kullkraftverk i Kina og i USA.

De resterende 2,5 milliardene vil Greenpeace og Frp kjøpe klimakvoter for, ifølge NRK.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.