IKT

Gratis advokathjelp til Linux

FOR ÅPENHET: Professor Eben Moglen er en kjent figur i arbeidet for åpne kildekoder og fri programvare. Her fra konferansen Opne Cultures i 2003.
FOR ÅPENHET: Professor Eben Moglen er en kjent figur i arbeidet for åpne kildekoder og fri programvare. Her fra konferansen Opne Cultures i 2003.

Det er milliardsøksmålet selskapet SCO Group har rettet mot IMB som har utløst stiftelsen av Software Freedom Law Center.

Et konsortium med blant annet Hewlett-Packard , Intel og IBM har skaffet en foreløpig startkapital på fire millioner dollar.

De samme selskapene står bak Open Source Development Labs, et konsortium som vil bidra til å øke bruken av Linux.

Denne gruppen skapte i fjor et fond på 10 millioner dollar til å forsvare grunnleggeren av Linux, finnen Linus Thorvalds, mot mulige søksmål.Kompentente folk

Software Freedom Law Center har professor Eben Moglen som styreformann.

Moglen er professor i jus og juridisk historie ved Colombia University. Moglen har representert en rekke utviklere av gratis programvare i rettssaker gjennom de siste årene.

Kjente advokater og jusprofessorer skal stå for den daglige rådgivningen til uvtiklere som råker ut for vanskeligheter.

I en pressemelding uttaler professor Moglen at ettersom populartiteten til programvare med åpen kildekode øker og kommersiell programvare blir truet blir det større behov for juridisk rådgiving for bedre å stå imot søksmål som følger av suksessen.

Les mer på stiftelsens hjemmeside: www.softwarefreedom.org/

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.