BYGG

Gransker arbeidsmiljøet i Plan og bygg etter varsler om fryktkultur

Ansatte i Plan- og bygningsetaten blir skjelt ut og svartelistet hvis de kommer på kant med ledelsen, sier en mangeårig tillitsvalgt i etaten.

Hanna Marcussen i debatt før votering på MDG-landsmøtet på Scandic Lillehammer Hotel i 2017.
Hanna Marcussen i debatt før votering på MDG-landsmøtet på Scandic Lillehammer Hotel i 2017. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
22. okt. 2018 - 13:10

En tillitsvalgt i Plan- og bygningsetaten i Oslo beskriver arbeidsmiljøet som preget av fryktkultur. Nå setter byrådet eksterne granskere på saken.

– Det skjer på bakgrunn av de alvorlige påstandene som har kommet fram den siste tiden, skriver Hanna E. Marcussen, byråd for byutvikling, i en epost til NRK.

Konsernsjef Birgitte Ringstad Vartdal omtaler oppkjøpet av Enerfín som et stort steg for Statkraft.
Les også

Statkraft har fullført oppkjøp av spansk energiselskap

En mangeårig tillitsvalgt fortalte til NRK i forrige uke at ansatte i Plan- og bygningsetaten blir skjelt ut i møter, svartelistet og frykter å havne på «tørkeloftet» eller i «hundeburet» hvis de kommer på kant med ledelsen.

– Positivt

En ekstern aktør har fått oppdraget og skal gjennomføre en fullstendig kartlegging av arbeidsmiljøet.

Beslutningen om å få en ekstern aktør til å gjennomføre en fullstendig kartlegging av arbeidsmiljøet har støtte fra hovedverneombudet i etaten. Også etatsdirektør Ellen de Vibe mener det er positivt med en ekstern kartlegging. Plan- og bygningsetaten har 450 ansatte.

– Da kan de ulike sidene av saken kan komme tydelig fram, skriver hun til NRK.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.