BYGG

Gransker arbeidsmiljøet i Plan og bygg etter varsler om fryktkultur

Ansatte i Plan- og bygningsetaten blir skjelt ut og svartelistet hvis de kommer på kant med ledelsen, sier en mangeårig tillitsvalgt i etaten.

Hanna Marcussen i debatt før votering på MDG-landsmøtet på Scandic Lillehammer Hotel i 2017.
Hanna Marcussen i debatt før votering på MDG-landsmøtet på Scandic Lillehammer Hotel i 2017. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

En tillitsvalgt i Plan- og bygningsetaten i Oslo beskriver arbeidsmiljøet som preget av fryktkultur. Nå setter byrådet eksterne granskere på saken.

– Det skjer på bakgrunn av de alvorlige påstandene som har kommet fram den siste tiden, skriver Hanna E. Marcussen, byråd for byutvikling, i en epost til NRK.

Les også

En mangeårig tillitsvalgt fortalte til NRK i forrige uke at ansatte i Plan- og bygningsetaten blir skjelt ut i møter, svartelistet og frykter å havne på «tørkeloftet» eller i «hundeburet» hvis de kommer på kant med ledelsen.

– Positivt

En ekstern aktør har fått oppdraget og skal gjennomføre en fullstendig kartlegging av arbeidsmiljøet.

Beslutningen om å få en ekstern aktør til å gjennomføre en fullstendig kartlegging av arbeidsmiljøet har støtte fra hovedverneombudet i etaten. Også etatsdirektør Ellen de Vibe mener det er positivt med en ekstern kartlegging. Plan- og bygningsetaten har 450 ansatte.

– Da kan de ulike sidene av saken kan komme tydelig fram, skriver hun til NRK.