Grane-kontrakt til EMC

Norsk Hydro oppgir kontraktssummen til 400 millioner kroner for arbeidet, som vil bestå av å legge en 50 kilometer lang,18 tommers gassrørledning mellom plattformene på Heimdal og Grane og en 204 kilometer lang, 28 tommers oljerørledning mellom Grane-plattformen og landfallstunnelen på Hjartøy i Øygarden kommune, 40 kilometer nord for Bergen.

Det var ingen norske selskaper med i budrunden, så sant ikke Stolt Offshore kan sies å være norske. Norsk Hydro opplyser at EMC ble valgt framfor Allseas og Stolt Offshore etter en totalvurdering av pris, tilgjengelighet, kapasitet og kvalitet.

EMC vil benytte installasjonsfartøyet Castoro Sei når rørledningene installeres sommeren og høsten 2002.

Grane-feltet ligger ca 185 kilometer vest for Stavanger og skal bygges ut med en integrert bolig-, prosess-, og boreplattform på stålunderstell. De samlede investeringer er anslått til om lag 15 milliarder kroner, opplyser Norsk Hydro i en pressemelding.

Med om lag 700 millioner fat utvinnbar olje er Grane det siste store påviste oljefeltet i Nordsjøen som ikke er bygget ut. Feltet forventes å nå maksimal produksjon på 214.000 fat per dag i 2005. Oljen skal transporteres i rør til Stureterminalen.

Hydros andel i Grane er 24,4 prosent. Øvrige deltakere i feltet er Statoil med 6,4 prosent, SDØE med 43,6 prosent og ExxonMobil med 25,6 prosent.

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.