KARRIERE

Gøy å være trainee i ABB

GLAD TRAINEE: Tore Nilsen stortrives som trainee hos ABB.
GLAD TRAINEE: Tore Nilsen stortrives som trainee hos ABB. Bilde: ABB
Truls Tunmo
23. feb. 2007 - 07:00

- Jeg gleder meg veldig. ABB gir veldig gode muligheter med kontorer i over 100 land, så dette er helt topp hvis man har lyst til å jobbe andre steder enn bare i Norge, sier 24-åringen fra Trondheim.

Drar til Sveits

I mai reiser han til Turgi utenfor Zürich i Sveits hvor han skal ha sin andre periode i traineeprogrammet.

- Hva venter du deg av oppholdet i Sveits?

- Først og fremst blir det veldig lærerikt, og jeg får i stor grad frihet til å være med å velge veien jeg vil gå i traineeprogrammet, sier Tore Nilsen.

I gode hender

ABB-ingeniøren synes han er blitt tatt godt vare på helt siden første dag på jobb 1. september i fjor.

- Det var en bedre start enn det jeg forventet på forhånd. Jeg har hatt mange varierende oppdrag, og jeg har fått være med på å bestemme mange av arbeidsoppgavene selv. Et eksempel er et prosjekt som går ut på å utvikle teknologi innen bølgekraft. Her jobber jeg med instrumentering og dataanalyse fra forskningsplattformen til Fred Olsen utenfor Kragerø, sier Nilsen.

Trainee i to år

Totalt varer traineeprogrammet i to år fordelt på tre perioder på åtte måneder i ABB.

- En av periodene skal være i utlandet, og jeg fikk dra til Sveits som jeg selv ønsket meg. I denne perioden skal jeg jobbe på ABB Drives Fabrikk i Turgi, sier Tore Nilsen. Han ser mange fordeler med å være trainee.

- Man blir godt kjent med ABB, og man utvikler et stort kontaktnettverk. Arbeidsoppgavene er varierte i en rotasjon på tre ulike perioder. Jeg får et opphold på åtte måneder utenlands med gode betingelser, og jeg får delta på kurs som både går på det faglige og på personlig utvikling. Dessuten får jeg en fadder på høyt nivå som skal veilede og gi råd, sier Tore Nilsen

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.