MOBIL

Google samarbeider med Mastercard

Google skal gjøre Android-telefoner til betalingsverktøy, og har nå MasterCard og Citigroup med seg på laget. 

28. mars 2011 - 10:50
Vis mer

Konseptet "betal med mobilen istedenfor bankkortet" er noe det har blitt snakket om i mangfoldige år. Ferdige løsninger har imidlertid latt vente på seg.

Og da er det kanskje greit at Google har plukket opp stafettpinnen her, da dette er et selskap som mer enn noe er kjent for å få ting til å skje. Produsenten har nå inngått et aktivt samarbeid med Mastercard og Citigroup (en av de fire største bankene i USA), for å få på plass en fungerende betalingsløsning.

Med på laget er også Verifone Systems, som er en produsent av kontaktløse betalingsterminaler. Selskapets oppgave er, naturlig nok, å lage betalingsterminaler som folket betale ved å vifte med telefonen istedenfor å plassere visakortet i leseren. Teknologien som brukes er NFC (Near Field Communication), som forventes å være på plass i majoriteten av mobiltelefonene om et par år.

Sikter på annonsører

Googles planer er - etter hva vi kan forstå - ikke å bli en bank. Årsaken til at selskapet vil ha betalingsløsninger på plass i Android-telefoner er rett og slett at det åpner nye områder i annonsemarkedet.

Annonsører skal for eksempel kunne legge inn rabattkuponger i bannerne sine. Ved å klikke på en slik banner vil brukeren legge inn rabatten i telefonen sin, og få denne trukket fra når h*n betaler for varen i en butikk.

NFC er allerede tatt i bruk som betalingsmiddel

Å betale trådløst er ikke noe nytt, ihvertfall ikke i USA. Der har allerede tusenvis av forhandlere fått på plass trådløse betalingsterminaler som lar kundene betale ved å vifte med kortet foran NFC-mottakere.

Siden teknologien både er på plass og tatt i bruk, er det ingen grunn til å tro at mobiltelefoner skal kunne ta den i bruk iløpet av overskuelig fremtid.

Kilde: WSJ

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.