MOBIL

Google Nexus 7 er avslørt

De fleste detaljene ser ut til å være ute av skapet.

25. juni 2012 - 18:00

Det har lenge gått rykter om at det neste steget i Googles Nexus-serie vil være et nettbrett, og at det skal produseres av Asus. Det er ventet at Google selv vil introdusere produktet under Google I/O onsdag kveld.

Australske Gizmodo har imidlertid allerede nå gått ut med alle spesifikasjonene, etter å ha fått tak i dokumenter beregnet på forhandlere. Nettstedet tar forbehold om at det alltid er en sjanse for at slike lekkasjer er falske, men spesifikasjonene stemmer ihvertfall overrens med tidligere rykter:

Navn og produsent

Det kommende nettbrettet skal, som ryktene tilsa, hete Google Nexus 7. Produsenten som har bygd saker og ting er Asus, som blant annet står bak Transformer Prime

Maskinvare og skjerm

Under panseret i Nexus 7 finner du den allerede velkjente Nvidia-systembrikken Tegra 3. Denne gir deg fire prosessorkjerner på 1,3 GHz, en støttekjerne på 500 MHz, Geforce ULP-grafikk og 1 GB arbeidsminne. Den leveres i to forskjellige utgaver: Én med 8 GB og én med 16 GB internminne. Det er ikke oppgitt om den støtter minnekort, men ettersom alle Nexus-produkter etter Nexus One har manglet dette tipper vi du er prisgitt den kapasiteten som er innebygd.

At skjermen har en størrelse på 7 tommer kommer kanskje ikke som den store bomben, og oppløsningen ser ut til å bli den samme som i Samsung Galaxy Note, altså 1280 x 800 piksler. Skjermtypen er IPS-LCD, som er kjent for bred innsynsvinkel og høy lysstyrke.

Tableten kommer også med et frontkamera som tar stillbilder i 1,2 megapiksler. Oppløsningen vitner om at Google ikke har tro på at folk går rundt og tar bilder med nettbrettene sine (og vi har ikke sett noen på gata, vi heller), og at det er videotelefoni som er det tiltenkte bruksområdet her. At det ikke er noe kamera på baksiden understreker dette.

Bakkamera er ikke det eneste som er droppet - for å få ned kostnadene skal også 3G-støtte være utelatt, så her snakker vi om en ren Wi-Fi-maskin.

Batteriet skal ellers holde til ni timers bruk per lading.

Programvare

I vanlig Nexus-stil skal det kommende nettbrettet være først ut med Android Jelly Bean. Versjonsnummeret er foreløpig ikke kjent, så det er litt i blå om vi snakker om Android 5.0 eller 4.1 her.

Pris og lansering

Spesifikasjonene er holdt ganske sparsomme, og det gjenspeiles i prislappen. Modellen med 8 GB internminne er oppgitt til å koste drøyt $199, mens 16 GB-varianten skal ligge på $ 249. Dette tilsvarer henholdsvis 1190 og 1489 kroner med dagens kurs. Nexus-produkter er tradisjonelt tilgjengelige svært kort tid etter lansering, så forvent at den går i salg innen juli er omme.

Kilde: Gizmodo Australia

LES OGSÅ:

Nexus-tablet neste uke?

Asus først med Android 4.1?

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.