MOBIL

Google Maps for iOS er ikke garantert

Google-sjefen er slett ikke sikker på om de skal lage en egen iOS-versjon av Google Maps. 

26. sep. 2012 - 13:59

Apple har lagt mye energi i å fjerne Google-elementer fra iOS-plattformen sin i år. Først kvittet de seg med YouTube-integrasjonen, og i den nyeste versjonen av plattformen ble Google Maps slengt på dør, og byttet ut med Apples egen kartløsning.

LES OGSÅ: Slik er iOS 6

Hvordan det gikk vet du sannsynligvis allerede, men dersom alt styret rundt de nye iPhone-kartene har passert under radaren din kan du få en fin oppsummering her

Ingen redning i sikte

At Apple-kartene gjør en betydelig dårligere jobb enn den tidligere Google Maps-integrasjonen er det altså ingen tvil om, og mange venter på at Google skal få på plass en iOS-tilpasset "stand alone-versjon" av kartløsningen sin i App Store. 

Men at dette skjer har du faktisk ingen garanti for i det hele tatt. Google-sjef Eric Schmidt avslører i et intervju med Reuters at de slett ikke har noen konkrete planer her. 

Han forstår lite av hvorfor Apple plutselig valgte å lage sin egen kartløsning: 

- Vi synes det hadde vært bedre om de beholdt vår løsning, men hva vet jeg? Hva skulle vi gjort, tvunget dem til å forandre mening? Det var deres avgjørelse, sier Schmidt i intervjuet. 

Ikke hastverk

Google-sjefen forklarer videre at de har løpende kommunikasjon med Apple. En avgjørelse rundt hvorvidt Google Maps skal godkjennes som en app i App Store ligger helt og holdent i hendene på Apple. En snarlig løsning er altså mye å håpe på. 

- Vi har ikke gjort noe ennå, sier Schmidt. 

Det ser med andre ord ut til at Google tar kartproblematikken hos Apple med knusende ro. Uten at vi skal påstå noe som helst aner vi at det er et snev av skadefryd i Google-kontorene om dagen. 

Kilde: Reuters

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.