MOBIL

Google App Inventor tilgjengelig for alle?

Kan du lese og skrive? Da kan du programmere.

16. des. 2010 - 14:03

Google er interessert i at flest mulig utvikler apps for Android, men utvalget av potensielle programmerere er begrenset til, vel.. de som faktisk kan programmere.

Google App Inventor er løsningen som skal fjerne denne sperren. Dette programmet er enkelt og greit en WYSIWYG (What you see is what you get)-editor som automatisk oversetter funksjoner til kode for deg.

Nå er det selvsagt ikke slik at du har like omfattende muligheter som en person som skriver kode like bra som norsk, men om du er ute etter å lage enkle apps uten å måtte gå gjennom en læreprosess på måneder eller år, burde det være et glimrende alternativ.App Inventor gjør det mulig for alle å lage apps for Android.

Direktetesting

Du kan teste ut de forskjellige funksjonene du legger til i appen du "programmerer" etterhvert som du legger dem til. Dette gjør du enten direkte på en tilkoblet Android-telefon eller ved å bruke den integrerte emulatoren som følger med.

Google App Inventor kan installeres på alle datamaskiner som kjører Linux (Ubuntu 8/Debian 5 eller nyere), Mac OS (10.5 eller nyere) eller Windows (XP eller nyere), så her er dørene åpnet for en svært så stor brukerskare.

Mer informasjon om App Inventor finner du hos Google. Herfra kan du også laste ned programvaren og komme i gang med prosjektet du har planlagt i mange år.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.