OLJE OG GASS

Goliat krever høyere oljepris

Anders J. Steensen
19. des. 2008 - 07:00

Stortinget har ikke innvilget Eni ekstraordinær nedskriving for utbyggingen av Goliat.

Minst 58 dollar

Ved en normal avskrivningsperiode på seks år, med sju prosent avkastning på investert kapital, som er minstekravet staten stiller for å kunne gi konsesjon til en utbyggingsløsning, må oljeprisen ligge på 58 dollar fatet for å kunne nå dette.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Goliat kan bli det første oljefeltet som bygges ut i Barentshavet. Operatøren Eni skal velge leverandør av den såkalte geostasjonære plattformen i løpet av desember.

Valget står mellom en løsning i betong fra Aker Solutions og en i stål fra Sevan Marine.

Det er også skarp konkurranse om å levere de 22 undervannsbrønnene for feltet. Her konkurrerer de tre tradisjonelle leverandørene Aker Solutions, FMC Technologies og Vetco Gray.

Regionale virkninger

Totalkostnaden for utbyggingen er ventet å ligge på rundt 27 milliarder kroner.

– Vi har lagt stor vekt på at utbyggingen av feltet skal få regionale virkninger. Derfor har vi etablert et utbyggingskontor i Hammerfest, hvor rundt 200 personer vil bli sysselsatt i utbyggingsfasen. Under drift kommer vi til å ha 40 ansatte ute på plattformen og 10 personer på land. I tillegg kommer alle forsyningstjenester og vedlikeholdsarbeider, forteller teknisk direktør Arild Glæserud.

Viktig

Glæserud mener at Goliat-utbyggingen er viktig for oljeutvinning i Barentshavet.

– Vi har utviklet konseptene som har konkurrert slik at de kan brukes som et feltsenter for å kunne nå mindre reservoarer i området, sier han.

Fordi Olje- og energidepartementet har meddelt Eni at de ikke får lov til å tegne kontrakter før etter at prosjektet er godkjent i Stortinget, vil oppstart av feltet forskyves med ett år til 2013.

Les også: Goliat kan utrustes i Hammerfest

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.