OLJE OG GASS

Goliat kan bli ett år forsinket

Klarer sannsynligvis ikke deadline 15. mai.

Goliat-feltet blir det første oljefunnet i drift i Barentshavet, og har gjort en rekke tilpasninger for å takle for eksempel mørket og lave havtemperaturer.
Goliat-feltet blir det første oljefunnet i drift i Barentshavet, og har gjort en rekke tilpasninger for å takle for eksempel mørket og lave havtemperaturer. Bilde: Eni
14. apr. 2014 - 10:41

Teknisk Ukeblad har tidligere skrevet at Eni Norge ligger bak skjema med Goliat-prosjektet. Selskapets mål er å skipe Goliat-flyteren ut fra verftet i Sør-Korea 15. mai i år.

FPSO-en, som er selve kjernen for utbyggingen av Goliat-feltet i Barentshavet, er inne i ferdigstillingsfasen ved verftet.

Kraftig forsinket

Nå melder Dagens Næringsliv at prosjektet trolig er forsinket i ett år.

– Vi vet at vi er i en fase av prosjektet der vi er nødt til å se på alternative planer. Det innebærer en del aksjoner som må tas. De alternative planene har også konsekvenser for andre enn oss selv, sier kommunikasjonssjef Andreas Wulff til DN.

Høye kostnader

Avisen skriver at det internt hos Eni regnes som svært lite sannsynlig at man kommer i mål med prosjektet innen tidsfristen. DN mener også å vite at Eni er i forhandlinger med verftet om hvordan man skal kunne løse prosjektet uten at arbeidet stopper helt opp, noe som vil føre til høyere kostnader.

Foreløpig er prisen på plattformen 38,5 milliarder kroner – en sprekk på 7,5 milliarder kroner.

Les også: Goliat: «Svak produktivitet og lav ukentlig fremgang»

Vil ikke kjøre tøft løp

DN får vite fra «sentralt plasserte» kilder vite at Goliat-lisensen er redd for å kjøre et for tøft løp mot verftet i frykt for at verftet ikke prioriterer jobben med å ferdigstille plattformen.

– Plattformen skal ferdifstilles ved verftet i henhold til norsk standard. Vi inngår ikke kompromisser med det prinsippet selv om det innbærer forlenget opphold ved verftet, sier Wulff til næringslivsavisen.

– Jeg ønsker ikke å kommentere hva de alternative planene innebærer. Det er helt naturlig som ansvarlig operatør at vi gjør det i den fasen vi er inne i nå. Også vil vi ha en avklaring på dette i løpet av noen uker, sier Wulff videre.

Les også:

Goliat får et av industriens sikreste lossesystem

Her er alle feltene som planlegges på norsk sokkel

Etter 16,5 millioner arbeidstimer er hissige Gudrun i produksjon  

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.