OFFSHORE

Godtar bare elektroniske søknader

AVVISER PAPIR: - Vi godkjenner kun prosjekter som er sendt inn med riktig utfylte formularer på data, sier Erik Skaug i Norges Forskningsråd.
AVVISER PAPIR: - Vi godkjenner kun prosjekter som er sendt inn med riktig utfylte formularer på data, sier Erik Skaug i Norges Forskningsråd.
16. feb. 2005 - 10:52

Erik Skaug i Norges Forskningsråd presiserer at skal en søknad om prosjektmidler innen Petromaks-programmet godkjennes, må den være utfylt elektronisk.

– Ved forrige tildelingsrunde ble alt for mange søknader avvist på formelt grunnlag. Jeg understreker at oppskriften må følges. Det er kun slik vi kan sammelikne søknadene, sier Skaug.Petromaks er Forskningsrådets og Statens store satsing for at landets petroleumsvirksomhet skal nå den langsiktige utviklingsbanen, og dermed skaffe statkassen 2000 milliarder kroner ekstra. I år tildeles midler fr 180 millioner gjennom Petromaks, mens det for neste år er beregnet av satt 250 millioner kroner til peroleumsforskningen.

Søknadsfristen for vårens tildeling av midler er 1. mars. Kl 18.00.

Vær kjapp

– Jeg vil henstille til søkerne om å være ute i god tid. Dersom alle sender inn en søknad siste timen før fristen går ut, er jeg redd for at datasystemet vårt bryters sammen, sier Skaug.Nær sagt alle mulige prosjekter relatert til petroleumssektyoren kan kmme inn under Petromaks vinger. Med noen få unntak. Prosjekter som regnes som oljeselskapenes eget ansvar, slik som miljøundersøkelser, anlegg for å redusere utslipp etc, de kommer ikke inn unde Petromaks prohrammet.De godkjente prosjektene må styrers stramt etter en gitt plan og til budsjett. – Vi er nøye med at pengene brukes til det formålet de er bevilget til. Dersom prosjektet endres i forhold til søknaden, må en revidert plan sendes inn, understreker Skaug.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.