NETTARKIV

Gode råd er ikke dyre

Peder Giertsen har de siste 12 årene livnært seg som bedriftsrådgiver og ikke så mye som sivilingeniør og bedriftsøkonom. Han er tilknyttet Teknisk Ukeblads internettsider tu.no for å gi råd til arbeidstakere og arbeidsgivere. Dermed er det billig å skaffe seg gode råd.

Men kunnskapene hans om teknologi og økonomi ligger som solid ballast når han tropper opp i store og små teknologitunge bedrifter for å hjelpe til med organisasjonsutvikling og omstillinger.

- Jeg forstår og kjenner bedriftene, eierne og arbeidstakernes behov og hverdag. Jeg snakker stammespråket, sier Giertsen med et smil.

Nede for telling

På 1970- og 80-tallet jobbet og slet Giertsen som de fleste andre teknologiutdannede. Han jobbet i ulike bransjer og var prosjektleder for store byggprosjekter. Han satt i en ledende stilling da han i 1989 møtte veggen.

- Etter en treårskontrakt som leder i et byggefirma, gikk bransjen i dvale. Noen måtte omstilles, og jeg møtte veggen.

Giertsen gikk lange turer i skogen og tenkte. Han valgte å hoppe av karusellen for å konsentrere seg om de menneskkelige sidene i arbeidslivet.

Dette førte ham ut på reise og til personlig utviklingsprosess og utdannelse som gestaltterapeut. Deretter gikk han inn på markedet som bedriftsrådgiver og organisasjonsutvikler.

- Jeg jobber med organisasjonsutvikling og ledelse, med fokusering av både enkeltindivider og grupper. Jeg er spesielt opptatt av hvordan selvinnsikt og menneskelig modning kan bidra til økt personlig handlekraft. Dette gir grunnlag for bedre samspill og økt produktivitet, trivsel, utvikling og omstilling, sier Giertsen.

Livet er mer enn jobb

Han mener at organisasjoner styrker sin virksomhet ved å frigjøre menneskelige ressurser. Erfaringsbasert læring gir endret adferd, hevder Giertsen.

- Bedre mestring av egen tilværelse er en forutsetning for personlig effektivitet og oppnås ved å håndtere følelser og fokusere mer enn bare jobb.

Privat er Giertsen opptatt av sine tre barns ve og vel samt en nøktern livsstil. Sunn mat, trening og Falun Gong-øvelser og meditasjon gir ham styrke.

Han kjenner TUs lesergruppe og har kjent ingeniørenes utfordringer på kroppen. Han har utarbeidet en egen interaktiv stresstest som ligger på tu.no og skrevet artikler om mestring av stress.

Jeg ønsker å la andre få del i min erfaring og råd. Derfor bidrar jeg på tu.no med stresstesten og råd og dåd for at andre kan unngå stressproblemer, sier Giertsen.

Planen er at Peder Giertsen skal lage flere tester for tu.no som går på personlighet og andre forhold som angår enhver arbeidstager og medmenneske. Han vil også bidra med artikler på tu.no/peders.

Peder Giertsen:

akkreditert de internasjonale utviklingsverktøyene Profiles International, Bedre Relasjoner, TMS Team Management System og MBTI - Meyers Briggs Type Indicator

sivilingeniør NTH og bedriftsøkonom fra BI.

tidligere datakonsulent, konsulent innen økonomistyring, salg og bedriftsledelse, bedriftsleder og har hatt eget firma innen bygg og eiendom.

hoppet av karrieren, reiste og utforsket menneskesinnet og hvordan mennesker fungerer i ulike kulturer

har gjennomgått en egen personlig utviklingsprosess, et gestalt- og kroppspsykoterapeutisk treningsprogram samt arbeidet på et senter for personlig vekst

Les mer:

www.leap.no

www.tu.no/peders

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.