KLIMA

Godafoss trukket av grunn

LEKK: Containerskipet Godafoss grunnstøtte ved Asmaløy på Hvaler torsdag kveld, 17. februar, i 20-tida. Det lekker tungolje fra to bunkertanker.
LEKK: Containerskipet Godafoss grunnstøtte ved Asmaløy på Hvaler torsdag kveld, 17. februar, i 20-tida. Det lekker tungolje fra to bunkertanker. Bilde: Olsen, Linn Cathrin
23. feb. 2011 - 07:40

Tre taubåter var med i operasjonen som fikk skipet løs av Kvernskjær-grunnen ved Hvaler i Østfold, opplyser rederiet Eimskip.

Skal sjekkes

Når fartøyet nå ligger for anker, vil man gå ned under skipet for å inspisere det skikkelig, opplyser rederiet Eimskip.

Det vil bli gjort ytterligere sikring før arbeidet med å tømme Godafoss for tungolje og last starter.

Søster

Et søsterskip av Godafoss, Dettifoss, vil ankomme Fredrikstad onsdag kveld for å ta om bord konteinere som er tatt på land fra Godafoss for transport.

Godafoss ble trukket med baugen opp strømmen til Kirkeskjær i Hvaler kommune. Den er nå festet med to ankre i front og et landfeste akterut på øya Styre.

– Dette har vært et teamarbeid og vi vil rose samarbeidet med Kystverket og andre myndigheter som vi har rapportert til siden Godafoss gikk på grunn på Kvernskjær-grunnen sist torsdag kveld kl. 20.00. Vi hadde også god hjelp av av Arkimedes lov i dag, sier pressetalsmann Bjørn Richard Johansen i Eimskip.

Les mer: Is og kulde gjør oljeoppsamling vanskelig

Ble kontrollert i 2009

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.