KARRIERE

God lønnsvekst for NITO-medlemmer

TRUER BEDRIFTER: Lønnsfesten blant private ingeniører kan true bedrifters overlevelse frykter NITO.
TRUER BEDRIFTER: Lønnsfesten blant private ingeniører kan true bedrifters overlevelse frykter NITO. Bilde: BrandX

De statsansatte NITO-ingeniørene er fornøyd med lønnsutviklingen i 2006.

Gode tall

Oppgjøret for LO Stat viser at denne gruppen hadde en gjennomsnittlig lønnsøkning på 5,7 prosent i 2006, viser ferske tall fra NITO.

- Vi er svært fornøyd med fjorårets resultat isolert sett, sier Janne Marthe Hatlebakk, forhandlingsleder for de statsansatte NITO-medlemmene, i en kommentar.

En vekst på 5,7 prosent er høyere enn den gjennomsnittlige lønnsøkningen for alle ingeniører.

Høyere

- Det viser klart at lokale fordelinger fungerer for NITO stat sin del. Differansen mellom 4,5 prosent, som var den generelle økningen, og 5,7 prosent, er utelukkende oppnådd av dyktige lokale tillitsvalgte som har forhandlet om den lokale potten og fått frem andre lokale tillegg, sier Hatlebakk.

NITOs egne tall viser at også kommuneansatte medlemmer har til salt i maten. For denne gruppen var lønnsøkningen enda høyere, nemlig 6,3 prosent.

For ansatte i privat sektor ble økningen på 5,2 prosent.Mer enn snittet

NITO-ingeniørene kommer godt ut også i forhold til lønnsutviklingen for arbeidsstokken som helhet.

Tall fra Teknisk beregningsutvalg (TBU) viser at hver arbeidende nordmann i snitt fikk en lønnsøkning på 4,1 prosent i 2006 (per årsverk).

Veksten for industrifunksjonærer i NHO-området, en gruppe som inkluderer ingeniører og økonomer, var 4,75 prosent. Statsansatte NITO-ingeniører hadde altså et bedre lønnsår enn denne gruppen.

Kun ansatte i bank og finans kan måle seg med NITO-ingeniørene. Ifølge TBU hadde denne gruppen en lønnsvekst på 5,6 prosent i fjor.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.