KARRIERE

- Glemmer realfagene

RIKDOMMENS KILDE: Skjønner du noe av dette, har du sannsynligvis valgt matte på eget initiativ på videregående skole. Da kan du også se fram til høy lønn, mener danske forskere.
RIKDOMMENS KILDE: Skjønner du noe av dette, har du sannsynligvis valgt matte på eget initiativ på videregående skole. Da kan du også se fram til høy lønn, mener danske forskere.
Dag Yngve Dahle
5. okt. 2007 - 14:27

Nito-president Marit Stykket leter forgjeves etter den bebudede satsingen på å styrke realfagene i det norske utdanningssystemet.

Bekymret

- Den rødgrønne regjeringen har tidligere sagt at de skal styrke realfagene, men jeg kan ikke finne noen realfagssatsing i dette forslaget til statsbudsjett. Det er bekymringsverdig, sier hun til TU.no.

Hun er opptatt av at Norge må ha lærekrefter som skal gi den oppvoksende slekt den nødvendige realfagskompetansen.

- Vi må jo utdanne lærekrefter. Det er ekstra viktig når det er mangel på realfagskompetanse. Og verre blir det. Vi går mot en skikkelig krise her. Nito hadde ventet et skikkelig realfagsløft i statsbudsjettet, sier Nito-presidenten.

Hun mener regjeringen ikke retter opp etterslepet i bevilgninger til høyskolesektoren.

På alvor

- Regjeringen retter ikke opp fjorårets hvileskjær, sier Stykket.

Heller ikke Tekna er imponert av regjeringen.

- Det ser ikke ut til at regjeringen har tatt inn over seg situasjonen for realfagene i skolen. Regjeringen vil etablere 125 nye studieplasser for førskolelærere, noe som er bra i seg selv, men vi kan ikke finne noen vilje til strategisk innsats for å dekke det skrikende behovet for realfagskompetanse som norsk skole står overfor, sier Helene Falch Fladmark, direktør for samfunnspolitikk i Tekna.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.