KARRIERE

- Glemmer realfagene

RIKDOMMENS KILDE: Skjønner du noe av dette, har du sannsynligvis valgt matte på eget initiativ på videregående skole. Da kan du også se fram til høy lønn, mener danske forskere.
RIKDOMMENS KILDE: Skjønner du noe av dette, har du sannsynligvis valgt matte på eget initiativ på videregående skole. Da kan du også se fram til høy lønn, mener danske forskere.

Nito-president Marit Stykket leter forgjeves etter den bebudede satsingen på å styrke realfagene i det norske utdanningssystemet.

Bekymret

- Den rødgrønne regjeringen har tidligere sagt at de skal styrke realfagene, men jeg kan ikke finne noen realfagssatsing i dette forslaget til statsbudsjett. Det er bekymringsverdig, sier hun til TU.no.

Hun er opptatt av at Norge må ha lærekrefter som skal gi den oppvoksende slekt den nødvendige realfagskompetansen.

- Vi må jo utdanne lærekrefter. Det er ekstra viktig når det er mangel på realfagskompetanse. Og verre blir det. Vi går mot en skikkelig krise her. Nito hadde ventet et skikkelig realfagsløft i statsbudsjettet, sier Nito-presidenten.

Hun mener regjeringen ikke retter opp etterslepet i bevilgninger til høyskolesektoren.

På alvor

- Regjeringen retter ikke opp fjorårets hvileskjær, sier Stykket.

Heller ikke Tekna er imponert av regjeringen.

- Det ser ikke ut til at regjeringen har tatt inn over seg situasjonen for realfagene i skolen. Regjeringen vil etablere 125 nye studieplasser for førskolelærere, noe som er bra i seg selv, men vi kan ikke finne noen vilje til strategisk innsats for å dekke det skrikende behovet for realfagskompetanse som norsk skole står overfor, sier Helene Falch Fladmark, direktør for samfunnspolitikk i Tekna.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.