KARRIERE

– Gleder meg til å begynne

VELKOMMEN: Kolleger i redaksjonen ønsker Maria Amelie velkommen. Fra venstre Dag Yngve Dahle, Mona Sprenger,  Mona Strande, Maria Amelie, Per Erlien Dalløkken, Øyvind Lie og Jannicke  Nilsen.
VELKOMMEN: Kolleger i redaksjonen ønsker Maria Amelie velkommen. Fra venstre Dag Yngve Dahle, Mona Sprenger, Mona Strande, Maria Amelie, Per Erlien Dalløkken, Øyvind Lie og Jannicke Nilsen. Bilde: Joachim Seehusen

– Jeg dro først en tur hjemom, så rett hit, forteller Maria Amelie (25). Allerede fredag 14. januar, mens hun fortsatt satt på Trandum, ble hun tilbudt jobb som journalist i Teknisk Ukeblad. Hun takket øyeblikkelig ja til tilbudet.

Det er fortsatt uklart hvor raskt hun kan begynne som journalist i Teknisk Ukeblad. Idet dette skrives er det hektisk møtevirksomhet i flere departementer og i regjeringen. Selv er hun pålagt meldeplikt med bagasje. Likevel er troen stor på at det vil finnes en løsning.

– Jeg har lest Teknisk Ukeblad gjennom hele studietiden, og jeg gleder meg til å begynne som journalist, sier hun.

Ressurs

– For redaksjonen i TU vil Maria forhåpentlig bli en ressurs. Hun har master fra NTNU i faget teknologi, vitenskap og samfunn. Hennes oppgave handlet blant annet om hvordan Statoil har tatt i bruk videokonferanser og effekten av slike, sier Tormod Haugstad, ansvarlig redaktør i Teknisk Ukeblad.

BESØK: Fra venstre ansvarlig redaktør Tormod Haugstad, administrerende direktør Jan Moberg og Maria Amelie.
– For redaksjonen i TU vil Maria forhåpentlig bli en ressurs. Hun har master fra NTNU i faget teknologi, vitenskap og samfunn. Hennes oppgave handlet blant annet om hvordan Statoil har tatt i bruk videokonferanser og effekten av slike, sier Tormod Haugstad, ansvarlig redaktør i Teknisk Ukeblad. BESØK: Fra venstre ansvarlig redaktør Tormod Haugstad, administrerende direktør Jan Moberg og Maria Amelie. Joachim Seehusen

– Gjennom sin virksomhet som frilanser og forfatter har hun vist at hun er både kunnskapsrik og flink til å skrive. Svært verdifullt for TU vil det også være å få en medarbeider som kan russisk. Innen flere av våre bransjer har vi behov for å følge med i russiske kilder.

– Dette er en vanskelig sak, vi avventer nå myndighetenes behandling, men håper å finne henne som ansatt hos oss så fort som mulig, sier Jan M. Moberg, administrerende direktør i Teknisk Ukeblad Media AS.

Oppmerksomhet

Teknisk Ukeblad har fått mange reaksjoner på valget om å tilby Amelie en stilling som journalist. De varierer fra kraftig ros til sterk kritikk.

– Vi skjønte at ansettelsen kunne oppfattes som kontroversiell, men vi tok sjansen på å ansette henne fordi vi mener hun har unike kvaliteter, sier Moberg.

Les flere nyheter fra Teknisk Ukeblad.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.