OFFSHORE

Glede i Umoe

27. juni 2000 - 11:12

– Dette sikrer videre drift for Umoe Olje og Gass og er en gledens dag for alle de ansatte, sier informasjonssjef Halvor Molland til Tekblad.

Oppkjøpet følgerplanen som ABB har lagt for å øke omsetningen innen olje og gassområdet. Ved å overta Umoe, øker omsetningen med rundt 2,5 milliarder kroner for ABB Norge.

– Ervervet bygger på vår nåværende virksomhet innen servicetjenester til olje- og gassvirksomheten i det viktige norske markedet, mens det samtidig åpner nye muligheter på det globale markedet. Dette styrker vår mulighet til å påta oss totale utbyggingsløsninger både over og under vann, sier konsernsjef Gjøran Lindahl i ABB .

Nåværende leder av ABB Offshore Systems, Rasmus Sunde skal lede virksomhetene videre.

Kjøpet omfatter ikke eiendommer, Umoe Sterkoder, Umoe Mandal, Schat Harding og Umoe Defence. – Jens Ulltveit Moe vil fortsatt være en langsiktig investor i norsk industri, understreker Molland.

Meldingen kommer ikke som en stor overraskelse på konkurrerende bedrifter.

– Dette er diskutert tidligere og har ligget i kortene med den strategien ABB har, sier markedsdirektør Harald Svendsen ved Heerema Tønsberg i en kommentar.

Svendsan regner ikke med at ABBs oppkjøp av Umoe vil føre til umiddelbare endringer i samarbeidet Heerema har med ABB i forbindelse med tilbud på Ringhorn og Kvitebjørn.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.