ARBEIDSLIV

Glamouraften for entreprenører

OSCARFEST: Kamera fulgte prisvinnerne fra salen til scenen. Ernst & Young hadde sørget for mye glitter og glamour når de i går skulle kåre «Entrepreneur of the Year».FOTO: Ragna Kronstad
OSCARFEST: Kamera fulgte prisvinnerne fra salen til scenen. Ernst & Young hadde sørget for mye glitter og glamour når de i går skulle kåre «Entrepreneur of the Year».FOTO: Ragna Kronstad

Dr. Odd Hjelmeland i oljeanalyse-selskapet ResLab fikk prisen for årets vekstskaper innen tjenestebransjen. Arrangør Ernst & Young satset på glitter og glamour under sin festaften i går kveld.

Ståle Lønnum som startet bankkortselskapet Tag Systems i 1991 vant industriprisen og hovedprisen, «Entrepreneur Of The Year».

Dr. Odd Hjelmeland i ResLab vant prisen for beste vekstskaper i tjenestebransjen da Ernst & Young arrangerte festaften for norske entreprenører i går kveld.

Nett og mat

Årets unge entreprenør ble Einar Brandsdal i Netthandelen. Pizzakjede -gründerne bak Dolly Dimpel’s vant prisen innen handel.

Mens lasershowet lyste opp Oslo-himmelen utenfor Edderkoppens lokaler, fikk publikum kose seg med et pakket underholdningsprogram innendørs. Glamourfaktoren var høy.

Prisutdelingen minnet aller mest om en Oscarutdeling med kameraer som fulgte prisvinneren fra salen og opp på scenen. Publikum kunne følge med på storskjerm hvordan vinnere reagerte når deres navn ble lest opp fra konvolutten.

Penger og plast

-Det var overraskende høy glamorfaktor her ja, kommenterte prisvinneren Lønnum. Han mener det var en fin pris å vinne.

– Det betyr mye for både for ledelsen og de ansatte, sier dataingeniøren Lønnum. Bedriften produserer og selger plastkort til finansinstitusjoner i Europa og Asia. Selskapet har også posisjonert seg sterkt i forbindelse med smartkort og overgang til elektroniske pass.- Vi startet opp med velkjent teknologi, men vårt konkurransefortrinn er høy kompetanse på software. Vi har har 10 softwareutviklere i dag i bedriften, sier Lønnum.

Han skal videre til verdensfinalen i Monaco.

- Det blir gøy, men jeg har ingen forventinger om å vinne, sier han.

Selskapet har 64 ansatte og hadde i 2003 en omsetting på 83 millioner kroner.Hyllekultur

Dr. Odd Hjelmeland i ResLab vant prisen for beste vekstskaper i tjenestebransjen. - Det er fantastisk å vinne en slik pris. Det er bra med fokus på vekstbedrifter, sier Hjelmeland til Teknisk Ukeblad på minglefesten etterpå.

- I Norge er det fortsatt janteloven som gjelder. I USA er det et lov til å hylle folk som får det til, utdyper han videre.

Reservoir Laboratories As (ResLab) ble grunnlagt i 1986. Selskapet er i dag blant de største i verden innenfor markedet for kjerneanalyser for oljeindustrien og analyse av feltutnyttelse og optimalt uttakt.

Ifølge juryen fortjente Hjelmeland prisen «fordi selskapet oppnår gode resultater takket være kompetanse og leveringsdyktighet i et marked som preges av tøffe anbudsrunder og hard konkurranse.»

ResLab er etablert i England, Brasil og Midtøsten. I 2003 hadde de en omsetning på 105 millioner kroner. Nå satser selskapet på på nye tjenester.

- Vi satser nå på tjenester innen produksjon og vedlikehold. Det blir noe andre tjenester, men de samme kundene. I dag tester hovedsakelig ResLab boreprøver for oljeselskapene før utbygging.

Varslet

Hjelmeland er siv. ingeniør fra Østerrike og tok doktorgrad i petroleum ved NTH i Trondheim. Han har ingen problemer med å rekruttere teknikere og ingeniører, men sliter med å få den riktige spisskompetansen.

- Spesialister innen prosjektledelse som kjenner oljeindustrien er det slåsskamp om, sier Hjelmeland. Han hadde en liten anelse om at han kanskje skulle vinne en pris mandag kveld.

- De ringte og sa jeg måtte komme.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.