PROSJEKTER

Gla'melding fra AF: Innstilt til milliardkontrakt på ny ringvei rundt Stockholm

Trafikverket har innstilt AF Gruppen som entreprenør på en strekning av den nye E4 som bygges rundt Stockholm. Kontrakten er verd 3,4 milliarder svenske kroner.

E4 Forbifart Stockholm, er en 21 km lang ringveg rundt hovedstaden.
E4 Forbifart Stockholm, er en 21 km lang ringveg rundt hovedstaden. Foto: Trafikverket
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
17. mars 2020 - 12:17

Trafikverket bygger ut E4 Forbifart Stockholm, en 21 kilometer lang ringvei rundt den svenske hovedstaden. Nå har den svenske veimyndigheten innstilt AF Gruppen som entreprenør for bygging av en av strekningene i prosjektet.

Utbygging av entreprise FSE305 Bergtunnlar Lovö gjennomføres som en hovedentreprise og består av 6 kilometer veitunnel med to løp og 7 kilometer rampetunneler. Arbeidene omfatter også veibygging og ventilasjonssjakter.

Tunnelprofilen på Förbifart Stockholm ved Lövö, der AF Gruppen skal bygge tilsammen 20 kilometer tunnel. <i>Ill:  Trafikverket</i>
Tunnelprofilen på Förbifart Stockholm ved Lövö, der AF Gruppen skal bygge tilsammen 20 kilometer tunnel. Ill:  Trafikverket

Arbeidene skal starte opp sommeren 2020, og er planlagt ferdigstilt i desember 2024. Avtalen har en verdi på ca. 3400 millioner svenske kroner, forteller AF i en pressemelding.

– AF Gruppen er godt fornøyd med å få tillit fra Trafikverket til å gjennomføre denne krevende tunnelentreprisen. AF har etablert en sterk posisjon i Sverige og vi ser frem til å samarbeide med Trafikverket på en kontrakt som passer godt for vår kompetanse innen tunnelbygging, sier Morten Grongstad, konsernsjef AF Gruppen.

Bergsprengningsleder Jan Erik Neergård i Hæhre Entreprenør fyrer her av av sin 300. salve i Åstunnelen.
Les også

Én million kilo sprengstoff gikk med for å lage hull til ny E6-tunnel

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.