TERRORANGREPENE

Gjørvs kollega blir sekretariatsleder

22. juli-kommisjonen hadde sitt første møte torsdag. Nå er Bjørn Otto Sverdrup ansatt som kommisjonens sekretariatsleder.
22. juli-kommisjonen hadde sitt første møte torsdag. Nå er Bjørn Otto Sverdrup ansatt som kommisjonens sekretariatsleder. Bilde: Scanpix
Mona StrandeMona StrandeJournalist
19. aug. 2011 - 07:22

Bjørn Otto Sverdrup (43) er nå ansatt som sekretariatsleder for 22. juli-kommisjonen.

Les også: Hardt arbeid venter kommisjonen

Omfattende og tverrfaglig

TAR UTFORDRINGEN: Bjørn Otto Sverdrup har fått permisjon fra Statoil for å ta stillingen som sekretariatsleder i 22. juli-kommisjonen.
TAR UTFORDRINGEN: Bjørn Otto Sverdrup har fått permisjon fra Statoil for å ta stillingen som sekretariatsleder i 22. juli-kommisjonen. Kim Laland
Sverdrup kommer fra stillingen som kommunikasjonsdirektør i Statoil. Han er dermed også del av ledelsen for Statoils internasjonale virksomhet.

– Pågangen til kommisjonen er stor, og det har vært viktig for oss å få på plass en leder av sekretariatet som kan organisere et meget omfattende og tverrfaglig arbeid med tilstrekkelig grundighet, kvalitet og tempo i leveransene, sier leder av 22. juli-kommisjonen, Alexandra Bech Gjørv.

Sverdrups uavhengighet, ledererfaring og brede bakgrunn fra akademiske miljøer, organisasjonsliv og det private næringsliv var viktige kriterier i ansettelsen, ifølge Gjørv.

Les også:

– Fakta skal på bordet

Statoil-permisjon

Han har mange års erfaring fra ledelse, beredskap og krisehåndtering fra Hydro og var del av toppledelsen i Statoils norske sokkelvirksomhet.

– Dette er en omfattende og krevende oppgave av vesentlig samfunnsmessig betydning som jeg med stor grad av ydmykhet har valgt å takke ja til, sier Sverdrup.

Sverdrup er tidligere kollega av Alexandra Bech Gjørv i Statoil og Hydro. Han er, via sin kone, i omgangskrets med Gjørv. Sverdrup er innvilget permisjon fra Statoil under perioden som sekretariatsleder for 22. juli-kommisjonen.

Les også: Hun skal lede 22. juli-kommisjonen

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.