T2

Gjør smarttelefonen til reiseguide

Norske stay.com kombinerer proffe tips med brukergenerert informasjon i ny app.

STAY.COM: Lar smarttelefonen få rollen som reiseveileder.
STAY.COM: Lar smarttelefonen få rollen som reiseveileder. Bilde: Screenshot
12. juli 2012 - 09:58

Norske Stay.com har hatt stor suksess som nettbasert reiseplanlegger på nettet.

Nettstedet ble etablert i 2009 av Joachim Paasche og har blitt veldig populært blant reiselystne.

Etter to måneders drift ble nettstedet kåret til en av de femti beste nettstedene i verden av Time.

Les også: Norges 25 største nettsteder

Mye informasjon

Stay.com kjøper reiseinformasjon fra 21 000 reisejournalister som omtaler alt fra restauranter, museer, severdigheter og hoteller.

Denne informasjonen kombinerer nettstedet med verdens største database med brukergenerert informasjon om reiser for å gi brukerne en god oversikt over reisemålet og tilgang til tjenester rundt bestilling av reiser og hotellopphold.

Nå tar Stay.com skrittet over i mobiltelefonen, lanserer de en ny app for Android og iOS som gjør at smarttelefonen får rollen som reiseveileder.

Seks utviklere har jobbet intenst i åtte måneder for å få den ferdig. Reiseappen er gratis og for mange reiselystne skal den tilby det ypperste av nytteverdi.

Les også: Lag din egen animasjonsfilm

Sosialt

- Selv om det finnes mange reisenettsteder så har de ikke påvirket salget av reisehåndbøker. Det tror vi at vi kan gjøre noe med. Den nye appen vi nå lanserer kombinerer reiseinformasjon, Google Places og tjenester med sosiale nett hvor man kan dele informasjon og opplevelser med venner. Når noen planlegger en tur til et sted kan de kombinere ekspertråd med å sende lenker til venner og kjente å få deres råd tilbake rett inn i appen. Denne formen for å kombinere ekspertinnhold med det sosiale er det ingen reisehåndbok som kan tilby. Vårt mål er å bli verdensledende på det vi kaller sosial reiseplanlegging, sier Paasche.

Offline

Paasche peker på at offlinemuligheten er en av de viktige egenskapene til den nye appen.

Brukerne trenger ikke være koblet til kostbare datatjenester i utlandet for å få glede av informasjonen.

- Brukerne kan laste inn all informasjon om en by i appen, inklusive et detaljert kart. Vi bruker Open Streetmaps som lagrer kartene i et kompakt vektorformat og vi samarbeider med norske Faster Imaging for å vise dem på skjermen. Hele Berlin tar ikke mer en rundt 5 MB og det inkluderer en masse innhold og interessante steder.

Les også: Slik tar du panoramafoto

Inntjening

- Vi tror 95 prosent av alle som benytter appen bare vil bruke den som håndbok og til å gjøre seg kjent i byene. Men vi vet også hva brukerne trenger av tjenester og vil gjøre dem lett tilgjengelige forbrukerne. Det er bookingtjenester som hoteller og andre ting vi kan tjene litt på. I første omgang er det bare fokus på å bygge trafikk, men vi kan veldig mye om denne forretningsvirksomheten så på sikt vil dette generere inntekter, sier Paasche.

Appen er gratis både for Android og iOS.

Les også:

Ny app gir bedre nett-TV

Statoil vil ha .statoil

Kårer verdens beste klima-app

Denne appen skal lære deg matte  

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.