OLJE OG GASS

Gjøa-kontrakt til familiebedrifter

Slik skal kjemikalieinjeksjonsmodulen til Gjøa-plattformen se ut når den er ferdig i juli neste år.
Slik skal kjemikalieinjeksjonsmodulen til Gjøa-plattformen se ut når den er ferdig i juli neste år. Bilde: NLI / Per Gjerdrum

Aker Kværner Stord og Statoil har undertegnet en kontrakt med Ingeniørselskapet Per Gjerdrum ( PG), spesialist på pumper og kompressorer, og teknologi- og fabrikasjonsselskapet NLI Group ( NLI).

De to selskapene skal levere en komplett kjemikalieinjeksjonsmodul til Gjøa-plattformen.

Leveres i juli 2008

Fra modulen skal kjemikalier fordeles til oljebrønnen og prosessen forøvrig. Den veier 150 tonn, og består av 28 doseringspumper og 19 lagringstanker i rustfritt stål, med et totalvolum på 110 m 3 .

Leveransen omfatter alle stålarbeider: Komplett isolert og ventilert overbygg, elektro- og instrumenteringsarbeider, ventiler og rørarrangementer.

Bygging og testing av modulen vil skje i Larvik. Deretter skipes modulen til Aker Kværner Stord hvor den skal leveres i midten av juli 2008.

Viktig kontrakt

– Ved å forene krefter og kompetanse innenfor områdene pumper og prosessløsninger, engineering og fabrikasjon, blir alliansen mellom PG og NLI en slagkraftig ny aktør og en viktig bidragsyter innenfor dette markedet, som er preget av korte leveringstider og høye krav til kvalitet, sier partner i PG, Roy Norum i en pressemelding.

– Dette er i tråd med NLIs strategi for å styrke vår rolle som leverandør til olje- og gassmarkedet, sier direktør for forretningsutvikling i NLI, Tor Martin Røed.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.