IT

Gjenbruk gir raske pasientrefusjoner

Difis sommerstudenter utviklet smart helsetjeneste.

STOR KUTT:Studentenes selvbetjeningsløsning kan føre til 100 kg mindre tradisjonell post i helsevesenet hver dag.
STOR KUTT:Studentenes selvbetjeningsløsning kan føre til 100 kg mindre tradisjonell post i helsevesenet hver dag. Bilde: colourbox.com
21. sep. 2012 - 14:56
Vis mer

Studenter på sommerjobb i Difi har utviklet en prototype på en elektronisk tjeneste for refusjon av pasientreiser til og fra norske sykehus.

Prosjektet er såpass vellykket at Helsenorge.no viderefører ideen med en offisiell tjeneste neste år.

Selvbetjeningsløsningen kalles Pasientreiser og er et forsøk i tråd med regjeringens strategi om full digitalisering av offentlig sektor.

Les om annen gjenbruk: Skal bruke tv-frekvenser til mobilt bredbånd

Kutter 100 kg hver dag

I et spleiselag med Helsenorge.no har Difi hatt 13 it-studenter på en samlimg kalt Difi Camp. Dette er en årlig seks-ukers sommerjobb med utvikling av en ny, digital tjeneste. Årets resultat skal gjøre slutt på en tungvint manuell papirbasert prosess.

I 2010 ble det behandlet 800 000 krav for 5,5 millioner reiser fra 400 000 pasienter. Ifølge undersøkelser i regi av Helsedirektoratet og Pasientreiser ANS kan en elektronisk selvbetjeningstjeneste for pasientreiser redusere tradisjonell posttransport med 100 kg hver dag.

– Prototypen fra studentene er en demonstrasjon av hvordan man kan gjøre en slik prosess enklere gjennom å dele og gjenbruke egne data og datasett fra andre etater, skriver Difi på egen nettside.

Les også: Gjenbruk gjør it-prosjektene dyrere

Gjenbruk

Tjenesten er basert på sju forskjellige datasett, blant annet frikortregister, folkeregisterdata og kartdata.

– Pasientreiser-prosjektet har vært meget vellykket, og Helsenorge.no fører ideen videre i et eget prosjekt som har til hensikt å levere en offisiell tjeneste i 2013, sier seniorrådgiver Helge T. Blindheim i Helsedirektoratet.

Tidligere har studentene på Difi Camp utviklet Datahotellet.

Les også:

Vil ha privat digitalpost

– La Google håndtere offentlige data  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.