IT

Gjenbruk av 9500 basestasjoner

NULL: Samtlige 9500 basestasjoner skiftes ut i Telenors mobilnett, men oppgraderingen skal ikke føre til noe som helst avfall.
NULL: Samtlige 9500 basestasjoner skiftes ut i Telenors mobilnett, men oppgraderingen skal ikke føre til noe som helst avfall. Bilde: Colourbox
Espen Zachariassen
25. mai 2011 - 09:53

Telenor er i ferd med å skifte ut hele det norske mobilnettverket, og 1500 tonn brukt utstyr går til gjenbruk og gjenvinning.

Gjenbruks- og gjenvinningsprogrammet fører til at moderniseringen av mobilnettverket gir omtrent intet avfall, ifølge samfunnsansvarsdirektør Torild Lid Uribarri hos Telenor Norge.

Telenor bytter ut hele mobilnettet9500 stasjoner

Sommeren 2010 startet Telenor den omfattende oppgraderingen av mobilnettet.

Mer enn 9500 basestasjoner på 6500 forskjellige steder i Norge skal byttes ut innen 2012. Det inkluderer Svalbard og oljeinstallasjoner i Nordsjøen.

Mobilnettet blir kinesiskBrukes på nytt

Det aller meste av det gamle utstyret er i en slik stand at det fortsatt kan brukes i et mobilnett.

- Telenor legger derfor til rette for gjenbruk i andre selskaper i konsernet og for salg til andre selskaper. All form for gjenbruk reduserer belastningene på miljøet og bidrar til en mer effektiv ressursutnyttelse globalt og lavere CO 2-produksjon, skriver selskapet i en pressemelding.Egen database

Telenor har inngått avtale med Trade Wings Inc. som samarbeidspartner for et it-logistikksystem for prosjektet.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Hver uke ankommer 200 brukte basestasjoner et lager på Østlandet, hvor de blir registrert, demontert og klargjort for gjenbruk.

Alle komponenter registreres i et felles datasystem hvor de blir søkbare og gjort tilgjengelig for andre Telenorselskaper, slik at disse kan gjenbruke deler fra det norske mobilnettet.

Deler som ikke blir brukt av Telenors selskaper blir solgt på det internasjonale markedet eller gjenvunnet lokalt.

Denne skal erstatte mobilmasteneMiljøpris

Det grønne it-prosjektet har ikke gått upåaktet hen: Telenor Norge er kåret til en av vinnerne av InfoWorld Green 15 - en årlig kåring av de 15 mest innovative grønne it-prosjektene i verden.

I tillegg har prosjektet kommet med på listen “100 Great Supply Chain Projects" som utnevnes av magasinet Supply & Demand Chain Executive hvert år.

Les også: Lover raskere mobilnett

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.