KARRIERE

- Gir uvurderlig kompetanse

AKTIVE: IKT-Norges Fredrik Syversen (til venstre) og Torgeir Waterhouse er enige om at de har hatt nytte av studentaktivitetene de har drevet med.
AKTIVE: IKT-Norges Fredrik Syversen (til venstre) og Torgeir Waterhouse er enige om at de har hatt nytte av studentaktivitetene de har drevet med. Bilde: Dag Yngve Dahle
Dag Yngve Dahle
13. mai 2008 - 07:00

Bevisste valg for framtida var det riktignok ikke.

- Jeg tok utvidet befalskurs under førstegangstjenesten, og lærte mye om praktisk ledelse gjennom det, sier Syversen.

I løpet av studiene både i Oslo og i Skottland, drev han mye med revy.

Nettverksbygging

- Det ga meg trening i å snakke til forsamlinger. Gjennom slike aktiviteter bygger man nettverk effektivt. Det er nyttig når man begynner i jobb. Men jeg vil ikke si at jeg bevisst drev med dette for å løfte karrieren, sier Syversen, som er næringspolitisk direktør i IKT-Norge.

Han mener friviilig arbeid er positivt for karrieren.

Les også:

Gir erfaring

- Det er kanskje ikke der selve slaget står, men det brukes nok til å skille ellers jevnbyrdige kandidater. Jeg er ikke overrasket over at studentpolitikk gir størst uttelling. Politikk er det råeste maktspillet som finnes, og trening i dette får man bruk for uansett hva man skal gjøre, sier Syversen.

Eplekrig

Waterhouse ble i fjor kåret til en av verdens 50 viktigste aktører i debatten rundt åndsverk, kopibeskyttelse og digitale rettigheter.

Årsaken var at han sto i spissen for sin daværende arbeidsgiver Forbrukerrådets kamp mot Apples iTunes-vilkår.

Film og musikk

- Jeg var ganske aktiv innen studentarbeid da jeg studerte ved Høgskolen i Telemark på Notodden. Jeg var med og etablerte studentsamfunnet der, drev filmklubb og booket konserter. I tillegg satt jeg i skolens IKT-utvalg, sier han.

- I flere jobbintervjuer har dette blitt trukket fram som positivt. Det har vært flott å kunne vise til denne erfaringen, sier Waterhouse.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.