KARRIERE

Gir nødlån etter Nav-rot

HJELP: NITO-president Marit Stykket stepper inn og låner penger til medlemmer som sliter på grunn av den lange saksbehandlingstiden hos NAV.
HJELP: NITO-president Marit Stykket stepper inn og låner penger til medlemmer som sliter på grunn av den lange saksbehandlingstiden hos NAV. Bilde: NITO
Stein Jarle Olsen
19. feb. 2009 - 13:19

– Vi innfører nå en ordning med nødlån til livsopphold i påvente av at rotet i Nav ryddes opp. Som fagorganisasjon er det helt naturlig at vi tar ansvar og hjelper våre medlemmer som kan havne i en utrolig vanskelig situasjon, sier NITO-president Marit Stykket i en pressemelding.

Nødlån

Nødlånet innføres etter at saksbehandlingstiden hos Nav bare har økt og økt ettersom finanskrisen har fått innvirkning på norsk arbeidsliv.

NITO skal ha fått meldinger fra frustrerte medlemmer som ikke har peiling på når dagpengene fra Nav kommer.

Også Tekna vil gi nødlån til sine medlemmer som sliter på grunn av den lange saksbehandlingstiden hos Nav.

– Det er helt uakseptabelt at arbeidsløse og permitterte ikke får oppfylt sine lovbestemte rettigheter på grunn av kapasitetsproblemer hos Nav. Det er uforståelig at politikerne ikke har klart å rydde opp i dette ennå, sier Teknas generalsekretær Kåre Rygg Johnsen.

Kompenserer

– For enkeltpersoner hjelper det ikke med all verdens krisepakker når kontoen er tom. Når ingen politikere klarer å ta ansvar for situasjonen må fagorganisasjonene gjøre det, sier Marit Stykket.

NITO vil også kompensere for det Nav kaller arbeidstakers egenandel – at man ikke får penger de tre første dagene av dagpengeperioden.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.