KARRIERE

Gir lønnstilskudd i fem fylker

Prøver ut lønnstilskudd.
Prøver ut lønnstilskudd. Bilde: colourbox.com
Dag Yngve Dahle
15. mai 2007 - 11:05

Målet med tilskuddet er å hindre at folk faller ut av arbeidslivet, og blir uføretrygdede.

Kompensert

Tilskuddsordningen er et forsøk. og det er snakk om et varig eller tidsubestemt tilskudd til arbeidsgivere som ansetter arbeidstakere med redusert arbeidsevne.

Arbeidsgiverne får altså en statlig kompensasjon for de ansattes reduserte arbeidsevne.

Slik skal arbeidsgiverne stimuleres til å ansette disse arbeidstakerne, og arbeidstakerne selv skal stimuleres til å være i jobb i stedet for å bli trygdet.

Effektivt

– Vi har hittil manglet et effektivt virkemiddel som kan være et alternativ til overgang til uførepensjon, sier arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen i en pressemelding.

Forskriften for forsøket ble nylig godkjent av Arbeids- og inkluderingsdepartementet. Regjeringen vil vurdere å gjøre forsøket landsomfattende fra neste år.

– Målet med en ordning med tidsubestemt lønnstilskudd er å få redusert tallet på personer som hvert år innvilges uførepensjon. Dette er viktig både for den enkelte og for samfunnet. – I en situasjon med mangel på arbeidskraft bør også private og offentlige arbeidsgivere kjenne sin besøkelsestid, sier Hanssen.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.