SAMFERDSEL

Gir klarsignal for nytt tunnelløp under Oslofjorden

tbdc50b0
tbdc50b0 Bendiksby, Terje
2. juli 2018 - 23:55
 – I behandlingen av Nasjonal transportplan la Stortinget føringer om å bygge nytt tunnelløp på dagens trase. Regjeringen har nå sendt Statens vegvesen oppdragsbrev om å legge dette til grunn i videre arbeid, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) i en pressemelding.
 

Departementet opplyser at Stortinget ga tydelig signal om å bygge det nye tunnelløpet i dagens trase for E134.

– Dagens tunnelløp gir ikke tilfredsstillende kryssing av Oslofjorden. Ved vedlikeholdsarbeid eller ulykker stenges tunnelen for all trafikk. Det gir dårlig forutsigbarhet og skaper betydelig irritasjon for bilistene. Den valgte løsningen vil raskest gi forbedringer av dagens situasjon, mener Solvik-Olsen.

Separate løp øker sikkerheten

Han legger til at to separate tunnelløp vil øke trafikksikkerheten betydelig, samt gi god trafikkavvikling også under vedlikeholdsarbeid eller ved ulykker.

– Sammen med øvrige prosjekter på strekningen, vil vi få på plass en god firefelts løsning som binder sammen E6 og E18. Sammenholdt med pågående prosjekter på E16 vest og nord for Oslo, ser vi nå muligheten for en «ringvei» rundt Oslo, sier samferdselsministeren.

Det er fremmet en klage om prosjektet for EFTAs overvåkingsorgan ESA. Samferdselsdepartementet opplyser at de følger saken tett sammen med Statens vegvesen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.