NYHETSBREV

Gir bort moderne roboter til skolen

Ekornes har fått NFA-prisen der juryen har merket seg at bedriften sikrer den lokale skolen moderne roboter.

NFAs årsmøte 2015, styrelder Ingvild Johansen deler ut NFA-prisen til Ekornes, ved Sverre Kalvatn.
NFAs årsmøte 2015, styrelder Ingvild Johansen deler ut NFA-prisen til Ekornes, ved Sverre Kalvatn. Bilde: Joachim Seehusen
29. apr. 2015 - 19:33

Ekornes er tildelt NFA-prisen 2014. I juryens begrunnelse heter det blant annet at selskapet hvert år gir bort en ny robot til den lokale videregående skolen for å sikre at lærerstaben og elevene har godt utstyr.

Krevende

– Det er krevende for en skole å holde seg oppdatert. Derfor tar vi også inn lærerne hos oss til hospitering og kurs om det trengs, sa Sverre Kalvatn som mottok prisen på vegne av Ekornes.

Han sa også at den første roboten ble levert til skolen i 2000.

– Nå er det rutine at vi leverer roboter til skolen, sa Kalvatn.

Les om: Mindre støtte for automatikerlærlinger

Opprettholder arbeidsplasser

Juryen uttalte seg også positivt om at at selskapet klarer å være konkurransedyktige ved å satse på automatisering og bruk av roboter i sin produksjon. Ved bruk av automatisering bidrar Ekornes til å opprettholde lønnsomme industriarbeidsplasser i høykostnadslandet Norge.

Alle de seks fabrikkene Ekornes har i Norge ligger langt fremme når det gjelder robotteknologi. Roboter brukes til både stål-, tre- og tekstilbearbeiding, og arbeidsprosessene for den enkelte ansatte blir bedre ved at tunge, monotone eller belastende operasjoner automatiseres.

Les også: Norgesmestere i automatisering

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.