MOBIL

Gigantiske Android-oppdateringer i år

Google skal sy sammen tablet- og mobilversjonen av Android til én og samme plattform.

11. mai 2011 - 16:16
Vis mer

Den "vanlige" Android-versjonen fungerte aldri helt optimalt på tablets, og Google valgte derfor å lage en egen tablet-versjon av plattformen: Android 3.0.

I går annonserte selskapet at 3.1-versjonen er på vei med mange små og et par veldig store oppdateringer. Av sistnevnte er utvidet USB-støtte definitivt den mest spennende nyheten. 

Minsker gapet mellom tablet og PC

Med støtte for tilbehør som mus, tastatur, eksterne harddisker og andre USB-komponenter forminskes avstanden mellom PC og tablet betydelig, da du vil kunne bruke tableten din på nøyaktig samme måte som du i dag bruker den vanlige datamaskinen din.

Løsningen skal være så nært plug & play som mulig, og om du skulle trenge ekstra drivere skal tableten automatisk kunne hente disse fra produsenten som har laget utstyret du kobler til.

Android 2.x og 3.x smeltes sammen

Å utvikle og vedlikeholde to varianter av samme plattform er ikke noe Google er interessert i å fortsette med. Det har i flere måneder gått rykter om den neste, store Android-versjonen for mobiltelefoner: Ice Cream Sandwich, og i går ble det kjent at dette blir en sammensmelting av Android 3.x og 2.x, som altså skal fungere like bra på både tablet og mobil.

Google har ikke avslørt for mye av detaljene rundt den kommende plattformen, men du kan forvente holografisk grensesnitt, bedre multitasking og mer omfattende widgets. Hvilket versjonsnummer den får er foreløpig usikkert, men vi regner med det dukker opp informasjon om dette i nær fremtid - plattformen skal nemlig være klar før året er omme.

Kilde: Google

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.