BYGG

Gigantisk akvarium sprakk i hotellresepsjon

Over én million liter vann og 1500 tropiske fisker skapte kaos da et 14 meter høyt akvarium i resepsjonen på et kjent Berlin-hotell sprakk i morges.

Et gigantisk akvarium i en hotellresepsjon i Berlin sprakk fredag morgen og sendte store mengder vann og tropiske fisker ut i gaten.
Et gigantisk akvarium i en hotellresepsjon i Berlin sprakk fredag morgen og sendte store mengder vann og tropiske fisker ut i gaten. Foto: Christoph Soeder/DPA/AP/NTB
16. des. 2022 - 11:27

Det sylinderformede akvariet kalt AquaDom var selve juvelen i resepsjonsområdet til Radisson Blu-hotellet i den tyske hovedstaden. En gjennomsiktig glassheis førte gjestene opp gjennom akvariet, der de hadde fargerike fisk rundt seg på alle kanter.

To personer ble skadd av splinter da glasset ga etter. Det er ikke klart hva som skjedde. Deler av selve reisverket til sylinderakvariet står igjen, men glasset er borte og følgelig alt vannet og de fargerike fiskene.

Som en tsunami

– Det var som en veritabel tsunami, sier Berlins ordfører Franziska Giffey om vannmassene og fiskene som fosset gjennom resepsjonen og ut gjennom inngangspartiet og hotellets fasade med knust glass, møbler og potteplanter.

Hun sier det var et hell at ulykken skjedde så tidlig. Bare en time senere ville det vært mange flere mennesker i lobbyen og på gata utenfor.

De aller fleste av de små og større fiskene i sylinderen kunne ikke reddes, bortsett fra noen få som ble funnet i vannet i kjelleren.

Hovedgate stengt

Over hundre redningsarbeidere ble sendt til hotellet for å søke etter skadde i resepsjonsområdet og sperre gata for trafikk.

Politiet i Berlin ber folk og biler holde seg unna området, og Karl-Liebknecht-gaten er delvis avstengt på grunn av en «ekstrem» mengde vann i gaten, skriver politiet på Twitter. På grunn av mange kuldegrader frøs mye vann til is.

Rundt 300 gjester og ansatte er evakuert fra hotellet, som har fått store skader. Flere butikker og restauranter i første etasje har fått store vannskader, og DDR-museet i kjelleren blir stengt til februar.

AquaDom med verdens største frittstående sylindriske akvarium åpnet i 2004 og har siden vært en stor turistattraksjon i den tyske hovedstaden.

Mannskapet på det franske helikopteteret har en Houthi-drone i sikte og skyter det ned før det treffer et sivilt skip.
Les også

Rødehavet: Skyter ned drone på vei mot skip

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.