OLJE OG GASS

GE kan redde oljestudie ved Universitetet i Stavanger

Tilbyr sårt tiltrengte professorer.

 Universitetet i Stavanger og GE Oil & Gas har inngått en samarbeidsavtale som kan gi sårt tiltrengte professor 2-stillinger til oljefag.
Universitetet i Stavanger og GE Oil & Gas har inngått en samarbeidsavtale som kan gi sårt tiltrengte professor 2-stillinger til oljefag. Bilde: Ina Steen Andersen
Ina AndersenIna AndersenJournalist
26. mars 2014 - 09:23

GE Oil & Gas har inngått samarbeid med Universitetet i Stavanger. Avtalen ble undertegnet i begynnelsen av mars. Det kan gi sårt tiltrengte lærekrefter for universitetet, som mangler forelesere i oljefag. 

Regional leder for subsea, olje og gass, Tom Huuse, forklarer at avtalen innebærer gjensidig arbeid med forskningsprosjekt, tilrettelegge for studenter som vil skrive masteroppgaver og undervisningsstillinger.

– Vi vil jobbe med å gjøre olje- og gassindustrien attraktiv for unge studenter, særlig subsea-segmentet. Vi vil både ha studenter på besøk i teknologisenteret som skal stå klart til høsten, og vi vil tilby lærekrefter som kan undervise på universitetet i mindre stillinger.

Les også: Her er mobilen du kan ha med ut på oljeplattform

– Kan fylle kompetansegapet

Som vi tidligere har skrevet om, er det mangel på professorer ved UiS, innenfor enkelte oljerelaterte fag.

To stillinger i offshoreteknologi har stått ledige i over ett år, uten å ha fått en eneste kvalifisert søker.

Dersom stillingene ikke fylles innen neste vår kan mastergraden i Offshoreteknologi: marin og undervann måtte legges ned.    

Huuse forklarer at det ennå ikke er avtalt hvor lærekreftene fra GE Oil & Gas skal settes inn, men sier at marin og undervann kan være aktuelle områder.

– Vi har en del kvalifiserte personer ansatt hos oss, som kan gå inn i professor 2-stillinger. Da er det snakk om deltidsstillinger på 20 prosent. Det vil hjelpe UiS å fylle opp det kompetansegapet de har, påpeker han.

GE og universitetet har hatt en dialog om samarbeid en periode nå, og Huuse er fornøyd med at det nå er formalisert.

Les også:

Det planlagte teknologisenteret til GE Oil & Gas skal åpne i august, og skal blant annet brukes til opplæring av studenter fra UiS.
Det planlagte teknologisenteret til GE Oil & Gas skal åpne i august, og skal blant annet brukes til opplæring av studenter fra UiS.

Har etterlyst samarbeid med næringen

Utlån av kvalifiserte ansatte fra næringen er den type samarbeid som Instituttet for konstruksjonsteknikk og materialteknologi har etterlyst. De har allerede en avtale med en professor 2 i en 20 prosent-stilling, gjennom Subsea 7, og har ønsket seg flere.

Det er få som tar doktorgrad innen fagområdene som UiS mangler forelesere i, og doktorgrad er blant kravene for å kunne undervise på masternivå.

De som har den rette bakgrunnen er gjerne ansatt i bedrifter som kan tilby langt høyere lønn og bedre arbeidsvilkår enn universitetet.

Instituttleder Per Skjerpe ønsker ikke å uttale seg om samarbeidet med GE Oil & Gas før innholdet i samarbeidet er klart.

Les også:

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Disse har høyere lønnsvekst enn oljeingeniørene

Dette blir vinnerne i fremtidens arbeidsmarked  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.