IT

Gav avkall på sin førstefødte mot gratis wifi

6 personer godtok vilkårene.

 Noen er villig til å overse svært urimelige betingelser for trådløst nett.
Noen er villig til å overse svært urimelige betingelser for trådløst nett. Bilde: Colourbox
29. sep. 2014 - 20:14

I et eksperiment som skulle demonstrere farene ved bruk av gratis wifi, fikk datasikkerhetsselskapet F-secure folk til å gå med på å gi fra seg sin førstefødte. Det skriver den britiske avisen the Guardian.

Eksperimentet var et samarbeid med det europeiske politisamarbeidet Europol.

Da folk koblet til det trådløse nettverket i sentrum av London, inneholdt brukervilkårene en klausul hvor brukeren ga sitt samtykke til å gi fra seg sitt eldste barn for alltid, eller "to assign their first born child to us for the duration of eternity”. Seks personer skal ha gått i baret.

Les også: Gigantisk sikkerhetshull oppdaget i Android Dette er kortsvindlernes 5 sleipeste teknikker

Brukte Raspberry Pi

F-secure har bekreftet overfor the Guardian at de ikke har tenkt å håndheve klausulen. Den ville uansett ikke være gyldig i en rettsal, ifølge selskapets advokat.

Derimot ønsket selskapet å peke på hvor naive folk er overfor sikkerhetsproblematikken med offentlige trådløse nettverk.

Forsøket ble gjort med en mobil hotpsot laget av en Raspberry Pi-datamaskin, et batteri og en wifi-antenne, som kan gjemmes hvor som helst.

Les også: 10 triks for bedre wifi hjemme

London Skylines at dusk England UK
Da folk koblet til det trådløse nettverket i sentrum av London, inneholdt brukervilkårene en klausul hvor brukeren ga sitt samtykke til å gi fra seg sitt eldste barn for alltid. Colourbox

Folk trenger opplæring

Det var ikke bare brukernes naivitet som ble avslørt. Forskerne fant også ut at den velbrukte POP3-protokollen for e-mail, gjorde at de lett kunne se passordet til brukerne av nettverket.

De kunne også se de 19 siste wifi-nettverkene brukerne hadde vært på. Det gjør det svært enkelt å identifisere brukerne.

I forsøket konkluderer man med at folk trenger bedre opplæring i sikker bruk av offentlige nettverk. Sean Sullivan i F-secure anbefaler at man bruker programvare som lager et virtuelt privat datanettverk (VPN), noe som gjør at data til og fra enheten blir kryptert.

Det kan også være et tips å skru av wifi på offentlige steder, og slette gamle nettverk som er lagret på enhet, for å hindre at folk ser på dine metadata, skriver the Guardian.

Les også:

Denne appen sender SMS til kjæresten din

Gigantisk sikkerhetshull angriper Apple-dingsene dine

Dette er de fem mest irriterende programmene  

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.