IT

Gav avkall på sin førstefødte mot gratis wifi

6 personer godtok vilkårene.

 Noen er villig til å overse svært urimelige betingelser for trådløst nett.
Noen er villig til å overse svært urimelige betingelser for trådløst nett. Bilde: Colourbox
29. sep. 2014 - 20:14

I et eksperiment som skulle demonstrere farene ved bruk av gratis wifi, fikk datasikkerhetsselskapet F-secure folk til å gå med på å gi fra seg sin førstefødte. Det skriver den britiske avisen the Guardian.

Eksperimentet var et samarbeid med det europeiske politisamarbeidet Europol.

Da folk koblet til det trådløse nettverket i sentrum av London, inneholdt brukervilkårene en klausul hvor brukeren ga sitt samtykke til å gi fra seg sitt eldste barn for alltid, eller "to assign their first born child to us for the duration of eternity”. Seks personer skal ha gått i baret.

Les også: Gigantisk sikkerhetshull oppdaget i Android Dette er kortsvindlernes 5 sleipeste teknikker

Brukte Raspberry Pi

F-secure har bekreftet overfor the Guardian at de ikke har tenkt å håndheve klausulen. Den ville uansett ikke være gyldig i en rettsal, ifølge selskapets advokat.

Derimot ønsket selskapet å peke på hvor naive folk er overfor sikkerhetsproblematikken med offentlige trådløse nettverk.

Forsøket ble gjort med en mobil hotpsot laget av en Raspberry Pi-datamaskin, et batteri og en wifi-antenne, som kan gjemmes hvor som helst.

Les også: 10 triks for bedre wifi hjemme

Da folk koblet til det trådløse nettverket i sentrum av London, inneholdt brukervilkårene en klausul hvor brukeren ga sitt samtykke til å gi fra seg sitt eldste barn for alltid.
Da folk koblet til det trådløse nettverket i sentrum av London, inneholdt brukervilkårene en klausul hvor brukeren ga sitt samtykke til å gi fra seg sitt eldste barn for alltid.

Folk trenger opplæring

Det var ikke bare brukernes naivitet som ble avslørt. Forskerne fant også ut at den velbrukte POP3-protokollen for e-mail, gjorde at de lett kunne se passordet til brukerne av nettverket.

De kunne også se de 19 siste wifi-nettverkene brukerne hadde vært på. Det gjør det svært enkelt å identifisere brukerne.

I forsøket konkluderer man med at folk trenger bedre opplæring i sikker bruk av offentlige nettverk. Sean Sullivan i F-secure anbefaler at man bruker programvare som lager et virtuelt privat datanettverk (VPN), noe som gjør at data til og fra enheten blir kryptert.

Det kan også være et tips å skru av wifi på offentlige steder, og slette gamle nettverk som er lagret på enhet, for å hindre at folk ser på dine metadata, skriver the Guardian.

Les også:

Denne appen sender SMS til kjæresten din

Gigantisk sikkerhetshull angriper Apple-dingsene dine

Dette er de fem mest irriterende programmene  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.