INDUSTRI

Gassferjene slipper CO2-avgift

MILJØVENNLIG: De nye gassferjene har lave utslipp av CO2 og NOx. Det reduserte ulslippet tilsvarer nærmere 50000 færre personbiler i året.
MILJØVENNLIG: De nye gassferjene har lave utslipp av CO2 og NOx. Det reduserte ulslippet tilsvarer nærmere 50000 færre personbiler i året. Bilde: LMG Marine/Aker Brattvaag
9. juni 2010 - 08:10

Norge kan unnta innenlands skipstrafikk fra den nye CO2-avgiften på gass, har ESA besluttet.

Forskyves

I forbindelse med revidert nasjonalbudsjett, la regjeringen fram forslag om å avgiftsbelegge CO2-utslippene fra gass. Samtidig satte regjeringen i gang arbeidet med å få ESAs (EØS-avtalens kontrollorgan) godkjenning for å unnta innenlands skipstrafikk fra den nye avgiften.

– Vi har nå fått bekreftelse på at ESA godtar dette. Samtidig ønsker vi å skyve innføringen av gassavgiften fra 1. juli til 1. september, sier finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap) til Stavanger Aftenblad.

Tid til å forberede seg

– Gass-skipsfarten er en ny næring og det utvikles stadig ny teknologi. Denne teknologien reduserer forurensingen betydelig sammenlignet med skip som bruker tradisjonelt drivstoff. Det er viktig å stimulere til at dette arbeidet fortsetter, sier Sigbjørn Johnsen.

Utsettelsen av CO2-avgift på gass fra 1. juli til 1. september handler ifølge Johnsen om at gass-sektoren trengte tid til å forberede seg på den nye avgiften. (©NTB)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.