OFFSHORE

Gass mer enn CO2

Anders J. Steensen
26. feb. 2003 - 11:31

I en felles uttalelse til energi og miljøkomitéen påpeker OLF, PIL, TBL og LO industri at bruk av gass i Norge er noe langt mer enn gasskraftverk med CO 2-håndtering.

De mener at slike kraftverk ligger langt frem i tiden og at det nødvendig å sikre energiforsyningen med gasskraftverk nå. Et gasskraftverk med CO 2-håndtering vil være avhengig av teknologiutvikling og etterspørsel i markedet. Inntil da bør det bygges kraftverk etter prinsippet om best tilgjengelig teknologi.

Også en mer offensiv holdning i forbindelse med støtte til transport av gass etterlyses. De fire organisasjonene påpeker at et gassrør til Grenland vi komme på rundt 3,5 milliarder kroner og at Staten og private investorer bør gå sammen om å sikre finansieringen. Å utelukke politisk støtte til gaskraftverk forverrer økonomien i et gassrør. Foreningene mener at nettopp gasskraftverk vil sikre stabile avtak og etterspørsel av gass.

I uttalelsen ønsker foreningene at gassrøret til Grenland videreføres til Oslo-området og at det bør bygges et kombigasskraftverk på for eksempel Fornebu for å sikre fjernvarme til den planlagte fjordbyen. Et slikt kraftverk vil redusere NO x-utslippene betydelig.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.