MOBIL

Galaxy Tab er lansert

Vi er rimelig sikre på at Samsung akkurat lanserte verdens største mobiltelefon..

2. sep. 2010 - 13:47
Vis mer

Galaxy Tab har ikke akkurat vært noen hemmelighet frem til lanseringen i dag. Det som derimot har vært en hemmelighet, er de fulle spesifikasjonene.

Og vi fikk akkurat bekreftet noe av det vi var mest spente på: Galaxy Tab kan brukes som en vanlig mobiltelefon. Du kan både ringe og sende tekstmeldinger. Skal du ringe må du imidlertid enten bruke høyttalerfunksjonen eller et håndfrisett.


Syltynn

Nå er det selvsagt ikke meningen at du skal erstatte den vanlige mobilen din med Galaxy Tab (med mindre du har et utpreget markeringsbehov). Dette er hovedsaklig en tablet, som skal konkurrere med maskiner som iPad.

Når det gjelder størrelsen, er det faktisk mulig å holde Galaxy Tab på samme måte som en vanlig mobiltelefon. Vekten er på 380 gram, altså nesten halvparten av en iPad, og tykkelsen er på knappe 12 mm.

Operativystemet i Galaxy Tab er den nyeste versjonen av Android, altså 2.2 (Froyo), med de fordeler dette innebærer. Blant annet får du full flash-støtte i nettleseren.

Les mer om Android 2.2 her

 

Skjermen har en størrelse på sju tommer, og er av typen TFT-LCD. Oppløsningen er på 1024 x 600 piksler, noe som egner seg glimrende til filmvisning i bredskjermformat. Ifølge Samsung skal du kunne se film i hele sju timer før batteriet går tomt.Galaxy Tab er kun 1,2 cm tykk.


Dokkingstasjon for HDMI og micro-USB

Samsungs Galaxy Tab har, i likhet med iPad, proprietær utgang for dataoverføring istedenfor vanlig micro-USB. Årsaken til dette er at du da kan integrere både TV-ut, lading, dataoverføring i én og samme utgang. Vi hadde personlig foretrukket egne utganger for de forskjellige standardene, men det er en smakssak.

At du også får kjøpt en liten dokking-stasjon med HDMI-utgang og micro-USB veier i stor grad opp for ulempene ved proprietære løsninger.

Samsung ligger også i tet når det kommer til DLNA-løsninger, altså trådløs overføring av lyd og bilde. Galaxy Tab kommer med støtte for 802.11n, altså den raskeste standarden for Wi-fi, og bør derfor egne seg bra for direktestreaming av video over hjemmenettverket ditt.

Les også:

Galaxy Tab har HDMI

Slik bruker du mobilen som mediesenter

 

Kommer snart i salg

Ventetiden for deg som er sugen på en Galaxy Tab er heldigvis ikke veldig lang. Ifølge Samsung skal godsaken være i norske butikkhyller allerede neste måned, og vil ha en utsalgspris på rundt 7400 kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.