MOBIL

Galaxy SII får Exynos 4210 i Norge

Det ble i dag kjent at Galaxy SII-versjonen som kommer til Norge skal ha Samsungs egen maskinvare istedenfor Nvidias Tegra 2.

13. apr. 2011 - 16:21

Exynos 4210

Exynos 4210 er oppfølgeren til fjorårets slagkraftige Hummingbird-systembrikke, som blant annet står i Samsung Galaxy S.

Det var lenge kjent at Samsung jobbet med "neste generasjons" systembrikker. Disse gikk frem til februar under navnet Orion.

I likhet med de andre dobbeltkjerneplattformene kjører også Exynos 4210 på ARM Cortex A9 MPcore-prosessorer. 

Grafikkbrikken er ARM-utviklede Mali-400 MP.

Det begynner å bli en stund siden det ble kjent at Samsungs Galaxy SII skal produseres i to versjoner: i9103, som er utstyrt med Nvidias Tegra2-systembrikke, og i9100, som kjører på Samsungs egenproduserte Exynos 4210.

Siden Samsung selv har gitt indikasjoner på at Exynos-versjonen kun skulle lanseres i Storbritannia har vi tatt det for gitt at det var Tegra2-varianten som var aktuell her til lands. Men det var før våre kjære kolleger i Amobil i dag meldte at vi også her til lands får Galaxy SII I9100.

1,2 GHz

I dagliglivet vil du nok ikke merke allverdens forskjell på Samsung-maskinvaren sammenlignet med Nvidia-maskinvaren. Men på papiret er Exynos 4210 hakket skarpere. Blant annet er de to prosessorkjernene klokket til 1,2 GHz.

Grafikkbrikken i telefonen er ARM-utviklede Mali-400 MP, som gir deg omtrent samme ytelse som Geforce ULV-brikken som står i Tegra 2.

Super AMOLED Plus

Samsung har bekreftet at den norske varianten av Galaxy S II kommer med skjermtypen Super AMOLED Plus, altså den nyeste, skarpeste og mest strømgjerrige skjermteknologien fra Samsung.

Les også:

Lyntest av Samsung Galaxy S II »

Dette betyr doble prosessorer for deg »

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.